Tekken 7 er på vei: Se trailer!

Skjermdump. Bandai Namco.
Skjermdump. Bandai Namco.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Den evige kampen mellom Kazuya Mishima og hans far, Heihachi Mishima, tar naturligvis aldri slutt.

Hva driver deg – sorg eller vrede? Tekken 7 tvinger deg til å velge mellom to negative sinnsstemninger.

Men det er kanskje hele poenget – å få utløp for disse ved å spille Tekken. Skulle du dog verken være i sorg eller vrede, vil kanskje den tårevåte traileren da deg raskt inn i det.

(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)

For oss som er født på 80- og 90-tallet, så er det fascinerende å tenke på hvor like vi er japanerne på andre siden av kloden. Vi er alle vokst opp med japansk moral og rollefigurer på tv og spill siden vi ble født.

«Tekken» har på så måte vært vårt første møtet med vold, for mange av oss. Og det skulle ikke gå forbi ukritisert.

Annonse

Slåsspillene, og vår generasjon som spilte dem, har fått ukvantifiserbart mye kritikk for å vekke en hel generasjon med voldelige djevelbarn. Men historie og forskning har vist at voldsspill og vold ikke har noen sammenheng.

Kanskje er det motsatt: Vi lot vår fascinasjon for vold forbli i tv-boksen, hvor vi fikk utløp for den. Så-eh … Mødre og fedre kan jo møte oss i bokseringen i Tekken 7 for videre debatt om det.

(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)

Første utgave av «Tekken» ble lansert i 1994, med et mangfoldig konsept og presentasjon av kampsporter. Ikke minst var de med på å gjøre kampsportene til globale kunster, ved å stille brasiliansk capoeira opp mot kinesisk kung fu. Og selvfølgelig noen for anledningen oppfunnede kampsporter, i mangel på noen virkelige hvite kampsportskunster, blant annet, hehe.

Uansett er det spillerens fingerferdigheter som avgjør seieren.

Tekken har siden lanseringen for 23 år siden vært et av verdens mest populære slåss-spill, og veteranfans er naturligvis ganske stoka på idéen om en syvende utgave av spillet. Og det er på vei, lanserer Bandai Namco Entertainment nå.

I USA er den offisielle lanseringsdatoen satt til andre juni, for PS4, Xbox One og Steam.

Lanseringen kommer med en trailer. Korrekt adjektiv: Episk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar