I 2013 knivstakk han en 16-åring, og i går skjøt han seks personer på Blå. Nå er han løslatt igjen

Satire: – Skal ikke ljuge, det er ganske deilig å være en fri mann igjen. «It’s all about liberty», sier den tidligere mistenkte 24-åringen.

DET BLE hakket mer død laga da den tidligere straffedømte 24-åringen ankom utestedet Blå i går kveld. Etter å ha havnet i dårlig stemning med de utenlandske sikkerhetsvaktene, tok han opp våpenet og avfyrte skudd som skadde seks personer.

– Det blir jo litt sånn. Du vet, han hadde drukket noen pils og jazzet opp med gutta, sier politibetjent Hans Devold, og legger til:

– De utenlandske vaktene yppet til bråk ved å kalle ham stygge ting.

– Som hva da?

– «Litt for full» og hele den regla der, sier Devold.

Utestedet Blå er et hett reisemål for utenlandske menn som vil skape trøbbel, som du ser på bildet.                                                                                                  

Ment som en spøk

24-åringen fra Oslo siktet på vaktene med et skytevåpen og avfyrte seks skudd. Derfor kan det neppe regnes som et drapsforsøk, ifølge den tidligere mistenktes forsvarer, Tor Even Gjendem.

– Det var ment som en spøk, legger han til.

Straffedømt 15 236 251 ganger tidligere

24-åringen er straffedømt en rekke ganger tidligere, blant annet for rasistisk hatkriminalitet og drapsforsøk. Den gangen måtte han sitte i glattcelle i hele fire timer.

I 2013 ble han dømt for en knivstikking utenfor Blitz-huset. Da ropte han og en kamerat ifølge dommen «sieg heil» og ukvemsord mot blitzerne, før det oppsto et slagsmål.

«Tiltalte har psykiske problemer. Han er depressiv og aggressiv. I perioder har han brukt anabole steroider og narkotika, og synes å ha et rusproblem», skriver Oslo tingrett i en dom fra 2013.

Han er også tidligere straffedømt for blant annet grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile.

– Det er jo litt kjipt å måtte sitte inne for sånne ting, sier 24-åringen.

· Les også: Avlyste nattklubb: – Vold og rusmisbruk ikke lenger et problem i Oslo

For i natt ble han varetekstfengslet igjen, og løslatt først søndag kveld. Men nå er han på frifot igjen.

– Så hva skal du bruke friheten på nå?

– Våpenet mitt ble jo konfiskert i alt det styret, så jeg tenker å gå til anskaffelse av et nytt. Og så ut og pilse litt, da, sier 24-åringen.

– Det er gutten sin, det, sier politibetjent Devold og gir ham et klapp på skulderen.

Jobber med nye forebyggende tiltak

I følge Politiet, jobber de nå i et tett samarbeid med Næringsetaten for å unngå brudd på orden ved utestedene, særlig de som spiller hip hop.

– I går kveld var et typisk eksempel på at hip hop-musikk tiltrekker seg voldelige utenlandske menn. Sikkerhetsvaktene på utestedet Blå er fra alt mellom Pakistan og India, sier politibetjenten, og legger til:

– Det er lov å si «utenlandske», ikke sant? Vil ikke tråkke på noen føtter her.

Som forebyggende tiltak mot brudd på orden rundt utestedet Blå i Oslo, skal Politiet i samarbeid med Næringsetaten ha foreslått følgende reguleringer:

· Stenging av utestedet Ingensteds

· Legalisere våpenbæring for alle, kun til selvforsvarsbruk

· Bygge flere motorveier

Liberale holdninger slapp ham fri

I følge 24-åringens forsvarer, skal det være den tidligere mistenktes ekstreme liberalistiske verdisett som slapp ham fri.

SLIK DØMMES DET: Dersom hudfargen til den mistenkte går under «ualvorlige tilfeller» på hudfargeskalaen, vil den mistenkte som regel slippes fri på stedet. (Foto: Politiet)

– Det er det som er så vakkert med liberalismen, «it’s all about liberty», sier 24-åringen.

Forsvareren nikker.

Metoden for å se om 24-åringen var skyldig, var ved å bruke Politiets nye apparat for arrestering for brudd på orden ved utesteder i Oslo, et skalaskjema utviklet i samarbeid med Næringsetaten.

– 24-åringen, som vi av forskjellige grunner ikke ønsker å identifisere, slo ikke ut på hudfargeskalaen, derfor slapp vi ham fri, sier politiet.

– Kan det ikke utslå feil med et slikt statisk skjema?

– Nope, sier Politiet.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2017 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com