Nicht schlafen! Ikke sov når danserne som sammenligner samtiden med første verdenskrig kommer til Bærum Kulturhus

Annonsørinnhold.

BELGISKE ALAIN PLATEL har revet ned barrierer siden han startet Les Ballets C de la B for å vinne et veddemål om hva man kan gjøre på en scene på 80-tallet. I 2017 følger kompaniet opp internasjonale suksesser som «Gardenia» og «Coup Fatal» med sitt etterspurte storverk «Nicht schlafen» (Ikke sov). Kompaniet er blant de viktigste nyskaperne innen samtidsdans i dag.

Vinn billetter nederst i artikkelen!

En gruppe menn samles rundt veltede hester for å utføre et rituale. Blant mennene ser du en kvinne. Hvilken rolle får hun? Flere av danserne har aggressive utfall mot hverandre, som bryter med koordinerte kropper og synkrone armer. Vil konfliktene utvikle seg til noe truende?

Se video: Hvem er Alain Platel og Les Ballets C de la B?

I Gustav Mahlers førkrigskomposisjoner, fulle av nervøsitet og lengsel etter en svunnen harmoni, finner koreograf Platel en match for bildene han vil skape på scenen.

The Guardian kaller dansekompaniet for «et av de mest innflytelsesrike dansekompaniene i verden.»

Vår tids komponist Steven Prengels setter Mahlers musikk i kontrast til afrikansk polyfonisk musikk, messende sang og lyd av dyr som flokker og sover.

– Vi kan trekke mange paralleller mellom vår tid og Mahlers, sier Prengels.

Han og koreograf Platel ser mye av tidlig 1900-talls uro i vår tid.

– Trump, Erdogan, IS, Brexit, europeisk nasjonalisme og et skremmende antall paralleller er å finne igjen fra tiden da Mahler levde, beskriver Platel.

Men dyrekropper, lidelse og aggresjon til tross: Les Ballets C de la B tar også publikum med i jakten på et bevrende håp. Håpet om at det vi er en del av ikke vil ende i fullskala ødeleggelse.

Se trailer: «Nicht Schlafen» av Alain Platel og Les Ballets C de la B

Høstens skandinaviske turné koordineres av Bærum Kulturhus, og spilles i Stavanger konserthus 19. september, Sandvika: Bærum Kulturhus 22. og 23. september, og i Sverige høsten 2017.

Billetter til forestillingen i Bærum Kulturhus kan du kjøpe HER.

Vinn billetter!

Subjekt har fått tak i noen ekstra billetter til forestillingen i Bærum Kulturhus fredag 22. september. To heldige vinnere skal få ta med seg hver sin venn.

Alt du trenger å gjøre er å sende oss en e-post med emnetittelen «Nicht Schlafen!» etterfulgt av fullt navn på deg selv og den du ønsker å ha med deg til forestillingen.

Vinnere kontaktes per e-post onsdag 20. september kl. 17.00.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2018 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.