Annonsørinnhold

Sammenligner samtiden med første verdenskrig

Ikke sov når disse danserne kommer til Bærum Kulturhus.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Annonsørinnhold for Bærum kulturhus.

BELGISKE ALAIN PLATEL har revet ned barrierer siden han startet Les Ballets C de la B for å vinne et veddemål om hva man kan gjøre på en scene på 80-tallet. I 2017 følger kompaniet opp internasjonale suksesser som «Gardenia» og «Coup Fatal» med sitt etterspurte storverk «Nicht schlafen» (Ikke sov). Kompaniet er blant de viktigste nyskaperne innen samtidsdans i dag.

Vinn billetter nederst i artikkelen!

En gruppe menn samles rundt veltede hester for å utføre et rituale. Blant mennene ser du en kvinne. Hvilken rolle får hun? Flere av danserne har aggressive utfall mot hverandre, som bryter med koordinerte kropper og synkrone armer. Vil konfliktene utvikle seg til noe truende?

Se video: Hvem er Alain Platel og Les Ballets C de la B?

Annonse

I Gustav Mahlers førkrigskomposisjoner, fulle av nervøsitet og lengsel etter en svunnen harmoni, finner koreograf Platel en match for bildene han vil skape på scenen.

The Guardian kaller dansekompaniet for «et av de mest innflytelsesrike dansekompaniene i verden.»

Vår tids komponist Steven Prengels setter Mahlers musikk i kontrast til afrikansk polyfonisk musikk, messende sang og lyd av dyr som flokker og sover.

– Vi kan trekke mange paralleller mellom vår tid og Mahlers, sier Prengels.

Han og koreograf Platel ser mye av tidlig 1900-talls uro i vår tid.

– Trump, Erdogan, IS, Brexit, europeisk nasjonalisme og et skremmende antall paralleller er å finne igjen fra tiden da Mahler levde, beskriver Platel.

Men dyrekropper, lidelse og aggresjon til tross: Les Ballets C de la B tar også publikum med i jakten på et bevrende håp. Håpet om at det vi er en del av ikke vil ende i fullskala ødeleggelse.

Se trailer: «Nicht Schlafen» av Alain Platel og Les Ballets C de la B

Høstens skandinaviske turné koordineres av Bærum Kulturhus, og spilles i Stavanger konserthus 19. september, Sandvika: Bærum Kulturhus 22. og 23. september, og i Sverige høsten 2017.

Billetter til forestillingen i Bærum Kulturhus kan du kjøpe HER.

Vinn billetter!

Subjekt har fått tak i noen ekstra billetter til forestillingen i Bærum Kulturhus fredag 22. september. To heldige vinnere skal få ta med seg hver sin venn.

Alt du trenger å gjøre er å sende oss en e-post med emnetittelen «Nicht Schlafen!» etterfulgt av fullt navn på deg selv og den du ønsker å ha med deg til forestillingen.

Vinnere kontaktes per e-post onsdag 20. september kl. 17.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar