Ny norsk verdensrekord

Opprettet trådløs forbindelse med printer helt uten tekniske problemer

Leo Krohn
Leo Krohn
– Det var lett, sier den nye verdensmesteren Johny Mallaug (21).
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Det ble ny norsk verdensrekord i helgen, da grafisk design-studenten Johny Mallaug (21) fikk skrevet ut tolv A4-sider med fargeblekk, topptekst og sidetall – helt uten tekniske problemer.

Ingen før ham har klart det på første forsøk. Men studenten fra Oslo møtte faktisk ingen tekniske problemer, og skal ha opprettet en trådløs IP-forbindelse mellom en MacBook Pro og en HP LaserJet-printer på under syv minutter. Hendelsen skal ha funnet sted på Kunsthøgskolen i Oslo, ifølge øyevitner.

Johny Mallaug (21) er grafisk design-student og ny norsk verdenstmester i å tilkoble en PC med en HP Color LaserJet 9500 — helt uten problemer. (Foto: Leo Krohn)

– Vi måpte, sier en av studiekameratene.

Men ikke Johny:

Annonse

– Jeg hadde en deadline, og var rimelig stresset. Da jeg skulle levere min skriftlige oppgave på lærerens kontor, måtte jeg ha den utskrevet. De fleste medstudentene hadde dratt for dagen, som alle hadde brukt god tid og mange feilede forsøk på å få sine PC-er og Mac-er tilkoblet printeren dagen før. Men jeg fokuserte på å gjøre ting rett, og da gikk det.

– Helt uten problemer?

– Helt uten problemer. Og med farger, sier han.

– Hvordan gjorde du det?

– Jeg fant printeren ved å ta opp Windows-applikasjonen «Printer», og skrev inn IP-adressen 199.215.14.44, akkurat som læreren sa jeg skulle gjøre. Da kom printeren HP Laserjet 9500 opp, og krevde passord, sier han, og fortsetter:

– Jeg skrev inn passordet som skolen ga meg, KHiO-Student-132A33-Printer-9172635512937, og så fulgte jeg stegene derfra. Jeg leste nøye gjennom alt, og husket å snu arket, fordi til vanlig printes arkene vannrett, og tok bort haken for tosidig utskrift. Deretter var det noen andre ting jeg ikke helt husker, men det gikk helt uten problemer, sier han.

SLIK GJORDE HAN DET: Andreas så nøye over valgene for utskrift.

– Hvilket filformat var det du printet?

– PDF, Print Document File, sier han raskt.

– Vil du si at du er godt teknologisk anlagt?

– Vel, sånn passe. Jeg er raskest i klassen på å finne frem timeplanen på Fronter.com, eller en av de raskeste i hvert fall, sier han beskjedent.

Ikke første gang

Mallaug kan trygt sies å være mer enn «vel, sånn passe» teknologisk anlagt. På ungdomsskolen ble han valgt til elevrådsleder etter å ha plugget inn en USB-minnebrikke inn i den bærbare PC-en, med helt riktig side opp, på aller første forsøk.

– Er den historien helt sann?

– Her er det noen som har gjort sin research, ler han og fortsetter:

– Ja, det stemmer, det. Ikke for å skryte, men jeg klarte det da også!

Les også: Arbeiderpartiet skal ha drevet valgkamp i flere måneder

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar