Da julen ble kommersiell på 50-tallet, ble julegenserne også det. Nå er det ingen jul uten. (Foto: Julegenser.no.)
Annonsørinnhold

De kuleste, styggeste, mest klassiske og fineste julegenserne finner du her

Julegensere skal være over-the-top med mønster, stas og pynt. Julegenser.no har rendyrket disse designene.
Saken er Annonsørinnhold: Julegenser.no er butikken du må innom før jul.

En ny juletradisjon er i ferd med å feste seg her i landet, nemlig trenden med stygge julegensere. På engelsk har de et eget begrep, ugly christmas sweater, som er en tolkning av de mer tradisjonelle julegenserne.

Veldig mange klesmerker har sin egen versjon av julegenseren i sine vinterkolleksjoner. De kan nok fremstå noe halvhjertet. Å pynte en vanlig genser med et nusselig symbol frembringer heller ingen julestemning.

Julegensere skal være over-the-top med mønster, stas og pynt. Vær juleselskapets høydepunkt gjennom å spre julestemning til selskapets mange gjester, om ikke bare din kjære.

Julegenser.no har rendyrket designene til både kvinner, menn og barn.

(Foto: Julegenser.no.)

Referanserik genser for menn

Til typen? Deg selv?

Julegenser.no har julegensere for alle. Herrekolleksjonen finner du her.

Vi anbefaler Mark Darcys «Ugly christmas sweater», som er inspirert av en av de ultimate julefilmene: «Bridget Jones’ Diary».

Filmen starter med at den selvkritiske, vindrikkende og kjederøykende Bridget går på foreldrenes nyttårsfest fordi hun ikke er invitert noen andre steder. Her møter hun den kjekke (men opptatte) Mark Darcy, som er på festen iført en typisk hjemmestrikket, stygg julegenser med motiv av et reinsdyransikt. Akkurat denne julegenseren, i akkurat denne scenen, er den som regnes som den utløsende faktor for kjempetrenden med julegensere. Tenk det! Når julegenseren kan ta steget ut av filmen og inn i virkeligheten – kanskje Mark Darcy også finnes der ute på ekte, på en eller annen romjulsfest?

Moralen er: Ta på deg en stygg julegenser og gå på den julefesten!

(Foto: Julegenser.no.)

Mange favoritter til dame

Klassisk dame? Verdens beste dame? Koselig dame?

Husk at selv den mest konservative klesstilen har rom for en julegenser! Trikset da er å gå for en juledesign som minner om gamle dager og  julefeiringen på 50-tallet. Tenk reinsdyr, snøkrystaller, skiturer og nissens sleder, stjerner og engler og hele den tradisjonelle jule-sulamitten. Fargene bør gå i hvitt, marineblått og gull, eller grønt og rødt med innslag av svart. På denne måten kan selv en klassisk dame kunne gå med julegenseren sin på «ugly christmas sweater»-dagen på kontoret – uten å gå på kompromiss med stilen!

Her kan du finne julegave til venninnene, søsteren din og mamma – på ett og samme sted. Senk skuldrene, sett på en julesang, og kos deg med shoppingen!

Om du går for en mer pompøs julegenser, og kjøper en lik (eller lignende) til deg selv, eller damen din, gir du deg eller henne noe å ha på seg på juletilstelninger – med en humoristisk og ikke så seriøs undertone, som samtidig er en bekreftelse på at dere to er et par og skal gjøre dette sammen.

Det kan ikke bli feil. Så kan du heller gi henne noe hun har sagt at hun ønsker seg i tillegg. Hun er jo verdens beste!

(Foto: Julegenser.no.)

Julegenserens historie

Du har kanskje gjettet allerede at denne trenden kommer fra USA?

Opprinnelig startet julegensertrenden på 50-tallet, da kommersialiseringen av julen tok av for alvor. Den gangen ble julegenserne ikke definert som stygge, de hadde en ektefølt julete estetikk, med mønster av snøkrystaller, nisser og reinsdyr på hjemmestrikkede gensere.

Jule-strikkegenserne ble gradvis en integrert del av vintersesongens plagg, mest brukt i førjulstiden og i vintersport.

På åttitallet ble mønstrete strikkegensere en ny kjempetrend, mye takket være The Cosby Show. Hovedpersonen, Cliff Huxtable, stilte her i stadig nye strikkegensere, som overgikk hverandre i crazy mønstre og farger. Det ble rett og slett en «greie» å se hvilken genser han hadde på seg hver gang en ny episode kom, og ved juletider tok det helt av. Folk startet å kopiere dette, mest på gøy.

Det var ikke før på 2000-tallet at trenden med ironisk stygge julegensere startet i Canada og USA. De første «Ugly Christmas Sweater»-parties var veldedighetsfester som ville spøke litt med julen, og ha en inkluderende dresskode. Dette ble kjempesuksesser, og spredde seg raskt i begge land.

Senere nådde det resten av verden, og nå har heldigvis vi i Norge også forstått verdien av disse herlige genserne!