Pressemelding

Subjekt får pressestøtte

Subjekt er inne i pressestøttevarmen: – Vi ser ikke på dette som noen hvilepute, tvert imot. Pressestøtten stimulerer til mer kritisk journalistikk, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Dev Dhunsi.)
Subjekt er inne i pressestøttevarmen: – Vi ser ikke på dette som noen hvilepute, tvert imot. Pressestøtten stimulerer til mer kritisk journalistikk, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Dev Dhunsi.)
370 millioner kroner skal fordeles mellom ulike aviser. Deriblant Subjekt.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt får pressestøtte for 2021.

Produksjonstilskuddet fra Medietilsynet, bedre kjent som «pressestøtten», er den største av alle mediestøtteordninger i Norge. Ordningen skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet.

For å få produksjonstilskudd, må avisen oppfylle en rekke krav. Publikasjonen må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.

Totalt skal det i 2021 fordeles 370 millioner kroner mellom ulike aviser. Av de 152 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest støtte, fulgt av Bergensavisen, Vårt land og Dagsavisen.

I år blir det fem nye aviser som kommer inn i ordningen. Subjekt er en av dem. I tillegg er det nettavisene Varden, Karmøynytt, Stord24 og Nidaros som kommer inn i pressestøttevarmen.

Annonse
Jubler: – Dette betyr enormt mye, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Dev Dhunsi.)

Jubelbrøl

Det brøyt ut i hopp og glede på Subjekt-kontoret da pressemeldingen fra Medietilsynet tikket inn.

– Dette betyr enormt mye for vår avis fordi den gir oss en viss økonomisk trygghet, sier Choi, og fortsetter:

– Subjekt har fremdeles et stort og uforløst potensiale, og ser ikke på produksjonsstøtten som en hvilepute. Tvert imot vil dette stimulere til mer kritisk journalistikk.

Det skal godt gjøres å falle ut av ordningen. Å komme inn i den, er også en langvarig prosess.

– Det har vært et halvt år i spenning. Men jeg er glad Medietilsynet konkluderte med å anerkjenne Subjekts journalistikk, og har Subjekts redaksjon å takke for dette.

– Hva skal pengene gå til?

– Pressestøtten er godt investert i å utløse synergieffekter for Subjekt. Pengene bidrar til ansettelser, som betyr større redaksjonell produksjon, som videre gir bedre kommersielle forutsetninger til enda større redaksjonell produksjon, sier Choi.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar