Ta turen på disse kunståpningene denne uka

Galleri Riis
Galleri Riis
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Tre store gruppeutstillinger åpner denne uka, med en rekke deltakende kunstnere. På Atelier Nord ANX kan du få et innblikk i Sør-Koreas hovedstad Seoul og på Galleri Riis presenteres nederlandske Marijke van Warmerdams univers.

VERNISSAGEGUIDEN: Norske tekstilkunstnere feirer førti år og feirer med gruppeutstilling på Kunstnerforbundet og utstilling med Kari Steihaug på SOFT Galleri denne uka. Gjør deg klar for vernissage torsdag, fredag og lørdag – her er våre syv anbefalinger.

Gruppeutstilling med Sør-Koreanske kunstnere på Atelier Nord ANX. (Foto: ATOPIA)

«Cities of the World – Seoul (Remembering or Floating» på Atelier Nord ANX
(Olaf Ryes plass 2, åpning torsdag fra kl. 19.00)

ATOPIA presenterer en gruppeutstilling av bevegelige billedverk fra Seoul i Sør-Korea. I utstillingen utforskes forholdet mellom sted og persepsjon. Utstillingen samler arbeider av åtte samtidskunstnere som bor og arbeider i Seoul. Arbeidene deres undersøker hverdagslivets flyktige natur, som gjenspeiler dilemmaer i et samfunn i rask endring. De er innsiktsfulle gaver fra en kunstscene som mange av oss vet svært lite om.

Utstillingen holder ellers åpent fra 23. mars til 2. april. Mer info på Facebook HER.

Annonse
Utstillingsåpning på Galleri Riis lørdag. (Foto: Galleri Riis)

«Overlap» av Marijke van Warmerdam på Galleri Riis
(Arbins gate 7, åpning lørdag fra kl. 12.00 til 15.00)

Kunstner Marijke van Warmerdam åpner en innholdsrik utstilling på Galleri Riis lørdag denne uka, bestående av film, fotografier og objekter fra de senere årene. Utstillingen skal gi et unikt innblikk i kunstnerens univers og tar i bruk alle galleriets utstillingsrom.

Marijke van Warmerdams kunst er på mange måter beroligende. Hennes arbeider kan forholde seg til vanlige gjenstander som rokkeringer, tepper, en koffert eller en kopp kaffe. Likevel er den en åndelig kvalitet ved arbeidene hennes som overgår det ordinære.

Utstillingen holder ellers åpent fra 25. mars til 29. april. Mer info på Facebook HER.

Norske tekstilkunstnere har jubileumsutstilling. (Foto: Norske tekstilkunstnere)

«Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger» av Norske tekstilkunstnere på Kunstnerforbundet
(Kjeld Stubs gate 3, åpning fredag fra kl. 18.00 til 20.00)

Det er 40 år siden fagorganisasjonen Norske tekstilkunstnere ble stiftet, og dette markeres med en jubileumsutstilling produsert i samarbeid med Kunstnerforbundet. Jubileumsutstillingen har fått tittelen Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger etter en performance av Gunvor Nervold Antonsen som fremføres på åpningskvelden. Gruppeutstillingen fyller hele huset og vil vise verk fra etablerte kunstnere som Løvaas & Wagle, Tove Pedersen, Britt Fuglevaag, Hannah Ryggen og Else Marie Jakobsen. I tillegg til yngre kunstnere i startgropen av sin karriere som Line Solberg Dolmen, Ask Bjørlo og Tobias Alexander Danielsson.

Utstillingen holder ellers åpent fra 24. mars til 30. april. Les mer om utstillingen og se alle deltakende kunstnere på Facebook HER.

Gruppeutstilling av QB Gallery og Blomqvist Kunsthandel. (Foto: Eirin Støen)

«LUCIA» på QB Gallery
(Tordenskiolds gate 5, åpning torsdag fra kl. 18.00)

QB Gallery og Blomqvist Kunsthandel presenterer i felleskap fotoutstillingen LUCIA. Fellesnevneren for arbeidene i utstillingen er den subjektive oppfattelsen av lys i fotografiet. Utstillingen består av aktuelle kunstnere med fotografi som primærmedium.

Utstillingen holder ellers åpent fra 24. mars til 30. april. Mer info om utstillingen og alle deltakende kunstnere på Facebook HER.

Fredrik Raddum presenterer blant annet elleve nye skulpturer i sin nye utstilling. (Foto: Galleri Brandstrup)

«Hacienda Paradise – Utopia Experiment» av Fredrik Raddum på Galleri Brandstrup
(Tjuvholmen allé 5, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 21.00)

Fredrik Raddums nye utstilling på Galleri Brandstrup inneholder elleve nye skulpturer og en stor installasjon som er spesielt tilpasset gallerirommet. «Hacienda Paradise – Utopia Experiment» dreier seg om menneskets behov for nyskapning gjennom flytting og migrasjon. Utstillingens tittel tar oss tilbake til en gruppe drømmende “homesteaders” fra Europa som forlot sine hjem for å leve på Galápagos-øyene på 1930-tallet. Det underliggende temaet i utstillingen er universelt, den minner oss om at vi kan endre våre omgivelser, men vi kan ikke rømme fra oss selv.

Utstillingen holder ellers åpent fra 22. mars til 9. april. Mer info om utstillingen og alle deltakende kunstnere på Facebook HER.

“Vanilla Dream Fatigue” åpner fredag. (Foto: Destiny’s atelier)

«Vanille Dream Fatugue» av Ray Hegelbach på Destiny’s atelier
(Riddervolds gate 9, åpning fredag fra kl. 18.00 til 21.00)

Kunstneren Ray Hegelbach ble uteksaminert fra kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo i fjor og har nå atelier på Kunstnernes hus gjennom FKDS (Fondet for Kunst- og Designstudenter) Atelierprogram. Hegelbach stiller ut denne helga på Destiny’s atelier. Utstillingen har åpning fredag, og er ellers åpen lørdag og søndag mellom 14.00 og 17.00. Mer info på Facebook HER.

Kari Steihaug stiller ut på SOFT Galleri. (Foto: Norske tekstilkunstnere)

«Syersken i Trastevere» av Kari Steihaug på SOFT galleri
(Rådhusgata 20, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Norske tekstilkunstnere har invitert kunstner Kari Steihaug til å stille ut på SOFT Galleri. Steihaug samler ullplagg og ufullendte strikketøy som blir til installasjoner i dialog med et rom. Hennes temaer finnes i henders arbeid og levd liv, historie og hukommelse, det private og det kollektive. Installasjonen hun viser på SOFT galleri, Syersken i Trastevere, består av et strikket bilde, film, lyd, tråder, ullplagg som rakner, stoppes og repareres.

Utstillingen holder ellers åpent fra 23. mars til 30 april. Mer info på Facebook HER.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar