Svaret er Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig.

Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad.

«Subjekt» betyr «det anerkjente jeg», men det kan også være emnet eller temaet en sak angår. Subjektet er også den, det eller de som utfører handlinga i ei fullstendig setning. For å finne subjektet i ei setning, spør man hvem eller hva i tillegg til verbalet, eventuelt også direkte objekt. En eksempelsetning kan være «Subjekt oppsøker subkulturene.»

«Hvem eller hva oppsøker subkulturene?»

Svaret er Subjekt. I en evig jakt på «det anerkjente jeg» vil vi gjennom lett og gravende kulturjournalistikk finne den, det eller de som utfører handlinga i ei fullstendig setning. Med andre ord ønsker vi heller å presentere fyrstikkene som tenner flammen, enn å skrive om bålet når det allerede brenner. Med research skal Subjekt opplyse, informere, presentere og dokumentere kulturer, subkulturer og fenomener som inspirerer morgensdagens mote, trender og «common sense».

Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Les mer om Subjekt og Perfektum Partisipp AS her.

Redaksjonen

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2018 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.