Rod Bianco Gallery

Elleve utstillingsåpninger du bør sjekke ut denne uka

Første uka i mai byr på rekord i vernissageguidens historie med hele elleve utstillingsåpninger. Det passer bra, for hva er vel bedre enn å gå fra åpning til åpning på varme vårdager?

VERNISSAGEGUIDEN: Denne uka har den iranske kunstneren Mehdi Ghadyanloo sin første utstilling på Rod Bianco Gallery, forfatter Karl Ove Knausgård har kuratert Munch, Galleri Riis åpner dobbel utstilling og Anna Daniells skulpturer flytter inn på Podium, med en ny gjest hver dag i ti dager.

Camille Norment stiler ut torsdag. (Foto: Oslo Kunstforening)

«Drawing and Sculpture» av Camille Norment på Oslo Kunstforening
(Rådhusgaten 19, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 21.00)

Oslo Kunstforening åpner torsdag utstilling med Camille Norment, som er kjent for sine lydinstallasjoner og for performance på glassharmonika. Norments arbeid beveger seg i grenselandet mellom billedkunst, lyd og musikk. Hun tar ofte for seg ulike sosiale fenomen slik som tilfeller av sonisk og sosial dissonans, og lydens krefter over kropp, sinn og samfunn. Hvorvidt det er snakk om i en tegning, en skulptur, en installasjon eller i lyd ligger fokuset i Norments arbeid i dissonans som et rom for transformasjon, som kan taes i bruk på et personlig, kulturelt eller politisk nivå.

Camille Norment var i 2015 Norges representat i den nordiske paviljongen i Veneziabiennalen.

Utstillingen holder ellers åpent fra 4. mai til 25. juni. Mer info på Facebook HER.

Utstillingsåpning med Marte Johnslien fredag. (Foto: Noplace)

«Throwing a Disc, Catching a Ball» av Marte Johnslien på Noplace
(Oslo gate 2b, åpning fredag fra kl. 19.00 til 23.00)

I utstillingen som åpner fredag på Noplace viser kunstner Marte Johnslien nye arbeider. Det er 11 malerier fra hennes pågående seire Pigment Work sammen med en gruppe frescoobjekter. Objektene kombinerer kunsterens interesse for farge og skulptur ved at de samler en gammel malerisk teknikk med en skulpturell.

Utstillingen holder ellers åpent fra 5. til 21. mai. Mer info på Facebook HER.

Utstillingen «Remembering the Oblivion» åpner fredag. (Foto: Rod Bianco Gallery.

«Remembering the Oblivion» av Mehdi Ghadyanloo på Rod Bianco Gallery
(Waldemar Thranes Gate 84c, åpning fredag fra kl. 19.00 til 21.00)

På Rod Bianco Gallery denne fredagen åpner den iranske kunstneren Mehdi Ghadyanloos første soloutstilling på galleriet. I sine arbeider åpner Ghadyanloo et vindu inn til en stemning av livet i Iran i dag. Kunstneren skal presentere en serie malerier og tegninger. Han bruker uttrykket «seascapes» for å utforske en tapt tid og et helt folks tapte minner. Landskapene er på samme tid ingen steder og over alt. Som deler av minner og drømmer representerer de det som er borte og glemt, steder det er umulig å lokalisere, men som likevel alltid kan nås gjennom tanke og minne.

Utstillingen holder ellers åpent fra 5. til 28. mai. Mer info på Facebook HER.

Fire kunstnere åpner utstilling på Kunstnerforbundet. (Foto: Kunstnerforbundet)

Harald Fenn, Anders Sletvold Moe, Victoria Günzler og Bjørn Bjarre åp Kunstnerforbundet

(Kjeld Stubs gate 3, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Kunstnerforbundet åpner nye utstillinger. Mellom lys og skygge av Harald Fenn, RE VIEWING av Anders Sletvold Moe, Solaris av Bjørn Bjarre og True to nature av Victoria Günzler. Utstillingene står til 4. juni, les om dem på Facebook HER.

Andrew Amorim – stillbilde fra videoen After Touch.

Vårutstillingen 2017 på MELK Galleri
(Waldemar Thranes gate 51, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 21.00)

Torsdag åpner vårutstillingen på MELK Galleri. Utstillingen ble etablert i 1976, og er en kunstnerjuryert gruppeutstilling basert på åpen innsending. Juryen velges av medlemmene i Forbundet Frie Fotografer, og består i 2017 av Morten Torgersrud, Kaia Hugin og Tiril Hasselknippe. Årets utstilling viser stor variasjon. Her er både analogt og digitalt fotografi, video, collage, silketrykk og skulpturelle elementer. Men på tross av tekniske forskjeller har verkene likevel noe felles. Flere av arbeidene kjennetegnes av en interesse for materialitet og natur, og har en tydelig selvbevisst holdning til fotografiet som utrykksform. Det er også prisutdeling av Bildende Kunstneres Hjelpefolds Fotokunstpris på 150 000 kroner.

Utstillingen holder ellers åpent fra 5. mai til 8. juni. Se mer info om utstillingen og de ti deltagende kunstnerne på Facebook HER.

Anna Daniells skulpturer skal bo på Podium i ti dager. (Foto: Podium)

«Sculpture club» av Anna Daniell på Podium
(Hausmannsgate 34, åpning fredag fra kl. 18.00 til 22.00)

Anna Daniell presenterer nye og gamle skulpturer som skal flytte inn på Podium. Sculpture club er åpent i ti dager og hver dag gjennom hele perioden inviteres en valgt gjest til å gjøre noe for skulpturene. Blant gjestene er Rey Hegelbach som skal male portretter av skulpturene, den norske sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen, Sverre Strandberg lanserer sitt nye magasin Sverres Zine og Nora Joung inviteres til å snakke med skulpturene.

Se hele programmet og tidspunkter på Facebook HER.

Dobbel utstillingsåpning på Galleri Riis på lørdag, den ene med Eline Mugaas. (Foto: Galleri Riis)

«This is a Song» av Eline Mugaas og «once out of nature I shall never take my bodily form from any natural thing» av Martin Erik Andersen på Galleri Riis
(Arbins gate 7, åpning lørdag fra kl. 12.00 til 15.00)

Galleri Riis åpner to utstillinger på lørdag. Den ene er med kunstner Eline Mugaas og består av nye fotografier, silketrykk og publikasjonen going grey gracefully. Det er den første i en serie på 5, som er løst knyttet til et tema og samlet blir et visuelt essay, et farvel til det analoge fotografiet og personlige refleksjoner omkring endringer som skjer midt i livet.

Den andre utstillingen som åpnes er med kunstner Martin Erik Andersen og er hans tredje utstilling hos galleriet. Den består av en serie sølvbelagte tepper i tillegg til skulptur.

Utstillingene holder ellers åpent fra 6. mai til 3. juni. Mer info på Facebook HER og HER.

Utstillingsåpning på BOA torsdag. (Foto: BOA)

«BYSTE» av Helle Høeg Voldstad på BOA
(Rådhusgata 19, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Kunstner Helle Høeg Voldstad stiller ut en gruppe keramiske skulpturer på BOA – Billedkunstnerne i Oslo og Akershus. Voldstad arbeider i et abstrakt formspråk med keramiske bruksgjenstander, som i større skala forholder seg til kroppen. Kunstneren uttaler at hennes prosjekter er bundet til keramikkens historiske arkiv og at hun som signatur etterlater synlige spor av arbeidsprosessen i verkenes overflater.

Utstillingen holder ellers åpent fra 4. til 28. mai. Mer info på Facebook HER.

QB Gallery åpner ny utstilling torsdag. (Foto: QB Gallery)

«Poetry of a Human Mind» av Christian Tony Norum på QB Gallery
(Tordenskioldsgate 5, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Kunstner Christian Tony Norum åpner utstilling på QB gallery i Tordenskioldsgate på torsdag.

Den holder ellers åpent fra 5. mai til 2. juni.

Les utstillingsteksten på Facebook HER.

 

Forfatter Karl Ove Knausgård viser sitt perspektiv på Munch. (Foto: Munchmuseet)

«Mot skogen – Knausgård om Munch» på Munchmuseet
(Tøyengata 53, åpning fredag fra kl. 20.30 til 23.00)

En ny utstilling åpner på Munchmuseet og denne gangen får man oppleve Edvard Munch gjennom forfatter Karl Ove Knausgård øyne. Etter to år med +Much-serien har nå museet invitert en rekke kunstnere og kuratorer som gjennom egne perspektiver og egen kunst skal kaste lys på Munch og Munchmuseet. Flere malerier, grafiske trykk og skulpturer som aldri før har vært utstilt er en del av utstilingen.

Utstillingen holder ellers åpent fra 5. mai til 8. oktober. Mer info på Facebook HER.