Det etterlengtede PRTLVX-albumet «Transcendental Sorcery» er en forrykende kraftsalve beinhard rock

Maria Pasenau
Maria Pasenau
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Men hva i Satans rike betyr egentlig «Transcendental Sorcery», hvem er Norges kuleste lik, hvilke skatter bør en ung og uerfaren indierocker utforske på Carl Berners plass, og hvem ville vunnet en slåsskamp innad i PRTLVX?

ALBUMPREMIERE: PRTLVX, tidligere kjent som Pirate Love, slipper i dag omsider sitt etterlengtede tredje album «Transcendental Sorcery». Utgivelsen skal feires med konsert på Blå i morgen.

Hevn [mellomrom] Rock-duoen Trist Pike fikk oppdrag fra Subjekt å finne ut hva kritikernes favorittpunkere i Oslo går ut på. Tilbake fikk vi svar på mange viktige spørsmål stilt PRTLVX’ vokalist og frontfigur David «Gul Saft» Dajani.

Hør albumet først her:

Annonse

– Først av alt. Hva har du på deg?

– Akkurat nå har jeg på meg en «Killers»-T-skjorte fra Maiden. Den er litt stor, men veldig fin.

– Hva betyr egentlig «Transcendental Sorcery»?

– Ja, si det.

– Hvem er «målgruppen» til PRTLVX?

– Da vi var på turné med Kvelertak i fjor høst, spilte vi på noen av landets største scener, for folk som aldri hadde sett oss før. De aller fleste stod bare og måpte, og lurte på hva slags artsy djevelskap fra Oslo som hadde sneket seg inn på scenen før favorittbandet deres.

– Anser dere dere selv som «artsy»?

– Nei.

– Tilbake til Kvelertak-konserten …

– Ja, det det var alltid en liten klikk med ganske unge jenter og gutter, 16- til 18-åringer, som stod helt foran og headbanga til «Slayer of the Night» og sån. Det var veldig fascinerende å se på egentlig, at en låt om å være spøkelse og å kjøre MT-5 fikk 16-åringer til å headbange spontant og uironisk. Så målgruppen vår, hvis vi har en, er nok dem: Sunn norsk ungdom på landet.

– Hvis platen «Transcendental Sorcery» var en person, hva er denne personens favoritter innen musikk, film og klær?

– Han eller hun hadde hatt på seg hvite denim-jeans med splitt nederst, svarte Buffalo-sko, kamuflasjebelte med AC/DC-spenne, Thunderdome-long sleeve og en brun skinnjakke. Personens favorittfilm er en Adam Sandler-komedie og musikken det går i er svensk dancepop.

– Og hva er forskjellen på denne personen og deg?

– Dette ER meg.

– Hva håper du at søte jenter verden rundt har på seg mens de hører på platen?

– Hvite tennissokker fra Nike.

– Hva er det verste som noen, noensinne har sagt om dere?

– En av Norges bestselgende musikkartister noensinne sa engang at vi var en gjeng med «jævla crackhorer».

– Er dere en gjeng med jævla crackhorer?

– Nei.

– Hvilke norske band er PRTLVX mest redd for?

– Jeg har stor respekt for Rune Rudberg og håper å kunne ta en øl med han en dag.

– Hvem ville vunnet en slåsskamp innad i bandet?

– Ikke jeg i hvert fall. Kanskje Milton eller Pelle.

– Hvilke norske rockemusikere tror du har drept noen, men kommet unna med det?

– Jeg drepte en frosk en gang, ved å putte en kinaputt inn i munnen på den og tenne på. Jeg var ikke så snill da jeg var barn, men jeg tenker ofte på frosken den dag i dag og angrer meg veldig!

– Hvorvidt er denne historien sann?

– Dessverre 100 prosent sann.

– Hvem er Norges kuleste lik?

– Jeg.

– Hvorfor det?

– Kanskje ikke jeg, da. Kanskje frosken.

– Hvis du skulle dele en Uber med en død person fra norsk offentlighet, hvem ville du valgt?

– Wenche Foss.

– Hvis du måtte velge, hvem i Oslos kulturliv ville du byttet stil med?

– Espen Teigen. Men han er kanskje ikke den del av kulturlivet?

– Hvem i rockemusikkhistorien tror du det ville vært mest funny å ligge med?

– Little Richard.

– Hvilke tips har du til en ung indierocker som ønsker å utforske Carl Berners plass?

– Hold deg unna 7-Eleven etter midnatt på ukedager, det er tryggere der i helgene. Men ikke føl deg for sikker. Ikke rund hjørnene til sidegatene i Dælenenggata hvis vinduene i blokka har plastikksekker som gardiner. Gå gjennom Langgata istedenfor Tromsøgata hvis du skal bevege deg mot Carl Berners plass gjennom Rodeløkka fra Sofienberg, og for all del — ikke beveg deg inn på Carl Berner Kjeller’n uten våpen.

– Ocean er forøvrig en hyggelig plass der du kan slappe av, men oppfør deg pent. Jeg har enda ikke utforska bingoen, men håper å ta en helkveld der i løpet av våren med en venn! Ellers så er gåturer på nattestid på Hasle og Ensjø en personlig favoritt, men det er jo noen steinkast unna.

– Dere har releasekonsert på lørdag. Hvem står på gjestelista?

– Ingen. Kjøp billett. Hvis det er billetter igjen da!

– Er det sant at Trist Pike skal varme opp?

– JA.

– Hvem i PRTLVX får mest sannsynlig pult etter showet?

– Pelle.


Presseetisk fotnote: Subjekts skribenter Eirik Kjøs Usterud og Svein Strømmen er venner med David Dajani fra PRTLVX, men intervjuet ble gjort på oppdrag fra Subjekt og presenteres som underholdning.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar