Ukas beste utstillingsåpninger

Khartoum Contemporary Art Center مركز الخرطوم للفن المعاصر‎
Khartoum Contemporary Art Center مركز الخرطوم للفن المعاصر‎
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Denne uka kan du produsere svette på Podium, danse på Kunstnernes Hus, og høre algerisk folkemusikk på Khartoum Contemporary Art Center.

VERNISSAGEGUIDEN: Kunstner Maren Dagny Juell presenterer denne uka prosjektet Squat som tar utgangspunkt i fitness-industrien. I den sammenheng kan publikum booke en PT-time med Virtual Reality-briller på Podium. Trening + kunst = sant? Vi håper det. Ellers er vi også spente på foajéutstillingen med Jorunn Hancke Øgstad, som innvies på Kunstnernes hus’ sommerfest i kveld.

Bestill din egen PT-time på Podium! (Foto: Podium)

«SQUAT – – UAT» av Maren Dagny Juell på Podium
(Hausmannsgate 34, åpning fredag fra kl. 19.00)

Kunstner Maren Dagny Juell presenterer prosjektet Squat på Podium i tre dager. Prosjektet består av en serie videoer, skulpturer og “Virtual Reality-tech” som tar utganspunkt i estetikken, apparater og ideologien i fitness-industrien. På treningsstudioet er din eneste bekymring deg selv, du er hvor som helst og ingen steder på samme tid, omgitt av et rom hvor bekymringer fra omverden virker fraværende.

Under prosjektet kan du booke en 15 minutters økt med VR-briller og en personlig trener for å testen dine grenser. “This is where sweat is produced and excuses come to die”, står det i utstillingsteksten.

Annonse

Utstillingen holder ellers åpent fra 1. – 2. juli. Mer info på Facebook HER.

Få med deg performance med Mohamed Abdelkarim torsdag. (Foto: Khartoum Contemporary Art Center)

«Going Far Away» av Mohamed Abdelkarim på Khartoum Contemporary Art Center
(Bernt Ankers gate 17, torsdag fra kl. 22.00)

Kunstner Mohamed Abdelkarim presenterer en 40 minutters “Playlist Performance” basert på å høre. Going Far Away er et utvalg av Raï-sanger, en form for alergisk folkemusikk, og fortellinger som en dagbok, som kom som en del av Abdelkarims performative arbeid. En spilleliste, playlist, er en øvelse i hvordan man oppdager og lytter til sanger og tekster som en måte å huske. Kunstneren spiller rollen som en kurator som utfører forskning basert på samlingen av sangtekster som “ready-made”-tekster.

Performancen er en sammensetning som ser på begreper som diaspora, migrasjon og erotikk, som har et fast forhold i sammenheng med Raï, kombinert med en bokstavelig oppføring av geopolitiske bevegelser i nærvær av fjell, sjø og byer.

Mer info på Facebook HER.

Christian Strand på Cyan Galleri
(Jens Bjelkes gate 13A, åpning fredag fra kl. 19.00)

Fotokunstner Christian Strand åpner utstilling på Cyan Galleri hvor han viser serien Traces of Tracking og to nye serier. Førstnevnte omhandler overvåkning og hendelsene i Paris de siste årene, fotografert på steder med høy overvåkning og en minkende menneskelig tilstedeværelse.

Strand gikk i 2009 ut av Bilder Nordic School of Photography og har de siste 7 årene holdt til i Paris innen han flyttet videre til New York tidligere i år.

Utstillingen holder ellers åpent fra 1. – 2. juli. Mer info på Facebook HER.

Fest og utstilling på Kunstnernes hus. (Foto: Kunstnernes Hus)

Sommerfest på Kunstnernes Hus
(Wergelandsveien 17, torsdag fra kl. 19.00 til 02.00)

Kunstnernes hus arrangerer sommerfest, og innvier samtidig en foajéutstilling med abstrakte malerier av kunstner Jorunn Hancke Øgstad. Hun utforsker maleriets muligheter på en leken og poetisk måte gjennom å manipulere maleriske teknikker, anvende utradisjonelle materialer og jobbe spesifikt med rom og arkitektur.

Arthur Kay Piene synger og spiller i restauranten og husets nye direktør, Anne Hilde Neset er blant kveldens DJer.

Mer info på Facebook HER.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar