Denne utstillingen bør du få med deg

Kunsthøgskolen i Oslo
Kunsthøgskolen i Oslo
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

På fredag åpner Ida Aurora Høiklev Ribu utstilling på nye Gressholmen Kro.

Hvis du av en eller annen grunn ikke har fått billett til Subjekts sommerfest i morgen bør du være litt lei deg, men du trenger ikke å gå helt i bakken. Vi har nemlig et tips til hva du kan gjøre i stedet – gå på åpningen av utstillingen Prussian Blue.

Foto: Kunsthøgskolen i Oslo                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

På øya Gressholmen i Oslofjorden har nye Gressholmen Kro åpnet, og skal nå huse ny utstilling. Kunstner Ida Aurora Høiklev Ribu skal vise seks nye arbeider. Hun arbeider i et landskap uten grenser mellom fotografi, maleri, skulptur og kostyme, og skal nå vise nye fotogrammer.

Ribus fotogrammer fremkalles i en teknikk som kalles cyantopi. Teknikken oppdaget Ribu gjennom Anna Atkins, en britisk botaniker som i dag regnes for å være en av de første kvinnelige fotografene vi kjenner til. I 1843 publiserte hun sin første fotobok med dokumentasjon av botaniske vekster, laget ved hjelp av nettopp cyantopi.

Preussian Blue

Førti år etter Atkins fotobok kom ble Gressholmen kro bygget, midt i et rikt dyre- og planteliv, som ble vernet som naturreservat i 1992. Fra 1927-1952 var det sjøflyplass på øya, og villkaniner var lenge et problem for andre arter, før de ble utryddet i 2007.

Annonse
Foto: Kunsthøgskolen i Oslo

Arbeidene Ribu viser på Gresshomen er fremkalt både spontant og behersket, før de er komponert inn i rammer. Fortid og nåtid skal knyttes sammen, slik at nye tanker kan oppstå. Tittelen Prussian Blue er navnet på en dyp blåfarge som er mye brukt i maling og farging – også kalt pariserblå.

Kurator for utstillingen er Kari Skippervold, og under åpningen spiller DJene Helene Richard og Jóhanna Ellen. Utstillingen står til 4. august. Se mer info på Facebook HER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar