Denne utstillingen bør du få med deg

På fredag åpner Ida Aurora Høiklev Ribu utstilling på nye Gressholmen Kro.

Hvis du av en eller annen grunn ikke har fått billett til Subjekts sommerfest i morgen bør du være litt lei deg, men du trenger ikke å gå helt i bakken. Vi har nemlig et tips til hva du kan gjøre i stedet – gå på åpningen av utstillingen Prussian Blue.

Foto: Kunsthøgskolen i Oslo                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

På øya Gressholmen i Oslofjorden har nye Gressholmen Kro åpnet, og skal nå huse ny utstilling. Kunstner Ida Aurora Høiklev Ribu skal vise seks nye arbeider. Hun arbeider i et landskap uten grenser mellom fotografi, maleri, skulptur og kostyme, og skal nå vise nye fotogrammer.

Ribus fotogrammer fremkalles i en teknikk som kalles cyantopi. Teknikken oppdaget Ribu gjennom Anna Atkins, en britisk botaniker som i dag regnes for å være en av de første kvinnelige fotografene vi kjenner til. I 1843 publiserte hun sin første fotobok med dokumentasjon av botaniske vekster, laget ved hjelp av nettopp cyantopi.

Preussian Blue

Førti år etter Atkins fotobok kom ble Gressholmen kro bygget, midt i et rikt dyre- og planteliv, som ble vernet som naturreservat i 1992. Fra 1927-1952 var det sjøflyplass på øya, og villkaniner var lenge et problem for andre arter, før de ble utryddet i 2007.

Foto: Kunsthøgskolen i Oslo

Arbeidene Ribu viser på Gresshomen er fremkalt både spontant og behersket, før de er komponert inn i rammer. Fortid og nåtid skal knyttes sammen, slik at nye tanker kan oppstå. Tittelen Prussian Blue er navnet på en dyp blåfarge som er mye brukt i maling og farging – også kalt pariserblå.

Kurator for utstillingen er Kari Skippervold, og under åpningen spiller DJene Helene Richard og Jóhanna Ellen. Utstillingen står til 4. august. Se mer info på Facebook HER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.