MELK galleri

Kunståpningene du bør få med deg denne uka

Denne uka kan du få med deg foto, kunsthåndverk, tegning, performance – og bading! Sjekk ut hvilke syv utstillingsåpninger vi anbefaler.

VERNISSAGEGUIDEN:  Hold av tid til tre åpninger i dag, og fire på fredag. Galleri Format har trippel åpning, med blant annet glasskunstner Lene Tangen som har vært på ekspedisjon på Svalbard, og Norsk Skulpturbiennale inviterer til avduking av utendørsgalleriet Blunt, fulgt av mer kunst og bading på Sørenga.

Utstillingsåpning med Marius Engh fredag. (Foto: Marius Engh / Standard (Oslo))

«Eschscholizia Californica» av Marius Engh på Standard
(Waldemar Thranes gate 86c, åpning fredag fra kl. 19.00 til 21.00)

Kunstner Marius Engh bor og arbeider i Oslo, og har nå sin sjette soloutstilling på Standard. Han arbeider med installasjoner, tekst og foto, og har tidligere stilt ut på en rekke gallerier og museer både i Norge og internasjonalt. Bant disse er Henie Onstad kunstsenter, Bergen kunsthall, og Musée d’Art Moderne i Paris.

«I followed the winding road – tracing Sunset Boulevard with my headlights. Up on Capri Drive I thought of what Steven Spielberg would possibly be dreaming of, fast asleep in his house somewhere to the left of me. Kubrick’s Napoleon? I reached the top and parked where the paved and civilized world ends.», skriver kunstneren i utstillingsteksten.

Utstillingen holder ellers åpent fra 18. august til 16. september. Les hele kunstnerens utstillingstekst på Facebook HER.

Utstillingen «Presting til koret» åpner fredag. (Foto: Destiny’s atelier)

«Presting til koret» av Ane Kvåle på Destiny’s atelier
(Riddervolds gate 9, åpning fredag fra kl. 18.00 til 21.00)

Ane Kvåle ble nylig ferdig med en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo, og åpner nå utstilling på Destiny’s atelier. Utstillingen holder ellers åpent lørdag og søndag denne uka. Se arrangementet på Facebook HER.

Kamilla Langeland stiller ut på Melk galleri. (Foto: Melk galleri)

«Cuckoo in the weed warbler’s nest» av Kamilla Langeland på Melk galleri
(Waldemar Thranes gate 51, åpning fredag fra kl. 19.00 til 21.00)

Kunstner Kamilla Langeland har en mastergrad fra kunstakademiet i Bergen, hvor hun også bor og arbeider. Langeland benytter seg av gjenstander og personlige eiendeler i sine foto-collager som er sølvgelatinutskrifter i stor skala. Collagene kombinerer ofte snapshots, negativer, fotogrammer, vitenskapelige fotografier og gamle negativer.

Langeland er hovedsakelig opptatt av individets frihet, og arbeidet hennes omhandler temaer som psykologi, kjønnsidentitet, vitenskap og endrede tilstander av bevisstheten. Arbeidet kan ses som fri assosiasjon, analyse av drømmer, symboler, minner og refleksjoner.

Utstillingen holder ellers åpent fra 18. august til 10. september. Mer info på Facebook HER.

Kunst av Lene Tangen, som er en av tre kunstnere som stiller ut på Galleri Format. (Foto: Galleri Format)

Lene Tangen, Pearla Pigao og Sigve Knutson på Galleri Format
(Rådhusgaten 24, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Galleri Format åpner tre nye utstillinger denne uka. Arctic Explorations av Lene Tangen, Sinus av Pearla Pigao og Drawing Objects av Sigve Knutson.

Glasskunstner Lene Tangen interesserer seg for Arktis og de økologiske konsekvensene av global oppvarming, og hennes utstilling er et resultat av en ekspedisjon til Svalbard.

Pearla Pigao arbeider med tekstilkunst – noe hun kom inn i med bakgrunn som musiker. I denne utstillingen skal kunstneren vise sitt avgangsarbeid fra Kunsthøgskolen i Oslo, som er et vev og broderi med metalltråder, som Pigao omformer til et spillende instrument.

Sigve Knutson har laget en serie objekter i hamret og støpt aluminium, en egen lufttørkende leire og viser også fram tegninger. Kunstneren har en fascinasjon for det intuitive og lekfulle fremfor det jevne og planlagte.

Utstillingen holder ellers åpent fra 17. august til 10. september. Mer info på Facebook HER.

«Drawings 1989 – 1994» av Olav Bøkestad på Schloss
(Kirkegårdsgata 14, åpning fredag fra kl. 19.00 til 21.00)

Schloss viser tegninger av kunstneren Olav Bøkestad. Utstillingen holder ellers åpent fra 18. august til 23. september. Se arrangementet på Facebook HER.

«Attic» av Christoffer Fjeldstad, 2017. (Foto: Galleri Haaken)

«Good News» av Christoppher Fjeldstad på Galleri Haaken
(Tjuvholmen allé 23, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

I separatutstillingen Good News viser kunstner Christoppher Fjelstad syv malerier og syv skulpturer. Med en tegneserieliknende gjengivelse av personlige situasjoner og objekter kan kunstnerens produksjon knyttes til pop-art. Fjeldstads malerier veksler mellom nyanser i grått og klare, sterke farger, og skulpturene skal gi assosiasjoner til et bymiljø med abstraherte religiøse bygninger og skyskrapere.

Utstillingen holder ellers åpent fra 17. august til 10. september. Mer info på Facebook HER.

Se kunst og bade på Sørenga? (Foto: Norsk Skulpturbiennale)

Avduking av Galleri Blunt og utstilling på Sørenga
(Hekkeveien 5, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 23.00)

Galleri Blunt er et skulpturelt galleri-prosjekt installert på Eidsvolls Plass foran Stortinget. Det er Sverre Gullesen som startet utendørsgalleriet, som også har avduket flere verk, og som nå skal avduke prosjektets siste verk av Henrik Plenge Jacobsen, på adressen Hekkeveien 5. Prosjektet er en del av Norsk Skulpturbiennale som åpnet 1. juni i og, og avsluttes 17. september.

Etter avdukingen kan man bli med til Sørenga hvor Vikram Uchida-Khanna og Anders Smebyes installasjon Look (Further) Down kan oppleves – vel og merke under boligkompleksene. Man oppfordres til å ta med badedrakt, mens arrangørene stiller med «livredder og vakter i vannet», samt redningsvester og hodelykter.

Mer info på Facebook HER.