OSL Contemporary

Ukas ni beste utstillingsåpninger

Fra torsdag til lørdag arrangeres Oslo Art Weekend, og det betyr ekstra mange kunstsåpninger. 

VERNISSAGEGUIDEN: I dagens guide har vi plukket ut hele ni åpninger vi mener det er verdt å få med seg. Blant utstillingene vi gleder oss mest til er Toril Johannessens lydspill om synet, Thora Dolven Balke på UKS og japanske Fujiko Nakayas tåkeskulptur. Og har du enda mer energi etter å ha sett alle ni, kan Oslo Art Weekend by på en rekke andre åpninger og arrangementer.

Fujiko Nakaya viser en tåkeskulptur i Ekebergparken. Foto: Ekebergparken

Fujiko Nakayas tåkeskulptur i Ekebergparken
(Kongsveien 23, åpning søndag fra kl. 14.00 til 17.00)

Gjennom et samarbeid mellom Oslo Kunstforening, Ultima, Statsbygg, Nasjonalmuseet, Dansens Hus og Ekebergparken innvies en temporær tåkeskulptur av den japanske kunstneren Fujiko Nakaya i Ekebergparen på søndag. Nakaya er kjent for sine skulpturer som simulerer tåke, og verket innvies av Sabrina van der Ley.

Skulpturen står ut september. Mer info på Facebook HER.

«Post» av Martin Sæther på Destiny’s atelier
(Riddervolds gate 9, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 21.00)

Destiny’s atelier presenterer en utstilling med kunstner Marin Sæther. Han er utdannet med mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo, og har tidligere stilt ut blant annet på Kunstnerforbundet.

Utstillingen holdes åpen fredag, lørdag og søndag. Mer info på Facebook HER.

 

«Algeria (Extract of Perfumes)» på Khartoum Contemporary Art Center
(Bernt Ankers gate 17, åpning torsdag fra kl. 18.00)

«Algeria (Extract of Perfumes)» er et program som fokuserer på algerisk diaspora, og kunstnere og kulturarbeidere i Norge og over hele verden som har en link til Algerie. I denne sammenheng presenterer Khartoum en utstilling med blant annet den algeriske maleren Baya, Linda Bournane Engelberth, Hans Hamid Rasmussen og Jan Christensen. I tillegg til utstillingen vises et todagers filmprogram på Cinemateket i Oslo.

Utstillingen holder ellers åpent fra 7. til 17. september. Mer info på Facebook HER.

Thora Dolven Balke åpner utstilling, holder konsert, og presenterer en podcast. (Foto: UKS)

«All that respires, conspires» av Thora Dolven Balke på Unge Kunstneres Samfund (UKS)
(St. Olavs gate 3, åpning torsdag fra kl. 17.00 til 20.00)

Thora Dolven Balke viser torsdag utstillingen «All that respires, conspires», som inkluderer en serie arrangementer: Fredag holdes en konsert med NaEE RoBErts og Klein, og tirsdag 12. september holdes en lytte-session med en podcast Balke har arbeidet med over lengre tid.

I utstillingen og lydverket, podcasten, har Balke samarbeidet med en rekke mennesker fra ulike disiplinen. Prosjektet reflekterer på ordet «konspirere», som i sin opprinnelige form betyr å puste samme. Balke utforsker begrepet ved å spore konseptet gjennom fysiske, sosiale og politiske rom.

Utstillingen holder ellers åpent fra 8. september til 8. oktober. Mer info på Facebook HER.

Than Hussein Clark åpner utstilling. (Foto: VI, VII)

«Recognition (Love at the Frankfurt Autoshow)» av Than Hussein Clark på VI, VII
(Tordenskiolds gate 12, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Amerikanske Than Hussein Clark er blant annet kunstner, designer og skribent basert i London og Hamburg. Arbeidet hans utforsker økonomier og historier tatt fra arkitektur, dekorasjonskunst og teater for å utforske nye baner for såkalte «queer objects» og subjektiviteter i nåtiden. I utstillingsteksten siteres Hitchcock som snakker til Truffaut om sitt melodrama «Stage Fright»: «»I was attracted to the idea of a theatre story, but, you see, I ran into big trouble. I did one thing with the picture that I should have never have done. I put in a flashback that was a lie.».

Utstillingen holder ellers åpent fra 7. september til 5. november. Mer info på Facebook HER.

Kåre Magnus Berg åpner utstilling torsdag. (Foto: QGB)

«Landscapes and Security» av Kåre Magnus Bergh på QBG
(Tordenskiolds gate 5, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

QGB viser malerier av Kåre Magnus Berg. Utstillingen holder åpent til 1. oktober. Se arrangementet på Facebook HER.

Bilde på plakat: «plasTICS yellow 1» av Anja Carr, 2017. (Foto: Kunstplass)

 

 

 

 

«FOIL» av Anja Carr på Kunstplass
(Rosteds gate 10, åpning torsdag fra kl. 19.00 til 21.00)

«The works of Anja Carr, instantly recognizable for their intense colours and barely covered up obsessions, is a good place to dwell, if, for some reason, one should feel too safe and sure about oneself, the state of the world, and things in general (just kidding – it´s really the other way around).» skriver Tommy Olsson i utstillingsteksten til Anja Carrs kommende soloutstilling på Kunstplass. Carr har tidligere stilt ut ved Skåne Art Association, the Agency Gallery i London og på POPPOSITIONS Art Fair i Brussel, representert av Oslo-galleriet NoPlace.

Utstillingen holder ellers åpent fra 7. til 23. september. Mer info på Facebook HER.

«The Invention and Conclusion of the Eye» av Toril Johannessen åpner torsdag. (Foto: OSL Contemporary)

«The Invention and Conclusion of the Eye» av Toril Johannessen på OSL Contemporary
(Haxthausens gate 3, åpning torsdag fra kl. 19.00 til 21.00)

Galleriet OSL Contemporary presenterer sin andre utstilling med kunstner Toril Johannessen, som presenterer et nytt arbeid, som er et lydstykke om syn. Stykket forteller historien om hvordan øyet dukket opp og utviklet seg i naturen, og hvordan det kan bli brukt som et følelsesorgan i fremtiden, og til slutt kanskje trekke seg tilbake. Hvordan ville en post-visuell verden vært, og hvordan ville vi oppleve den? Johannessens lydstykke undersøker dette, og understreker hvordan overgangen fra et optisk-basert visuelt system innebærer at vi ser med hjernen vår, og ikke med øynene, slik at vi kan lage mentale bilder.

Utstillingen holder ellers åpent fra 7. september til 28. oktober. Mer info på Facebook HER.

Rob Pruitt, «I love Père Lachaise Cemetery». (Foto: Rod Bianco Gallery)

«I love Père Lachaise Cemetery» av Rob Pruitt på Rod Bianco Gallery
(Waldemar Thranes gate 84c åpning fredag fra kl. 19.00 til 21.00)

Rob Pruitt har blitt invitert av Bjarne Melgaard til å stille ut på Rod Bianco Gallery. I utstillingsteksten skriver Pruitt selv at han til denne utstillingen har laget hjerte-malerier som er som ser ut som hjerter på et armbånd med «charms», og er basert på ting som er meningsfylt for Pruitt. I tillegg til dette viser kunstneren selvportretter og panda-malerier som kombinerer ikonografi han har arbeidet med i 17 år, med tekst som minner om inspirasjonsplakater for sykehus, arbeidsplasser og skoler. En stor skulptur vises også.

Utstillingen holder ellers åpent fra 8. september til 14. oktober. Mer info på Facebook HER.

Oslo Art Weekend

Oslo Art Weekend er en årlig begivenhet som ønsker å øke bevisstheten rundt byens samtidsskunstscene gjennom et samordnet program. OAW tilbyr gratis åpningsarrangementer til publikum, samt utstillinger, visninger, musikkopptredener og talks – i tillegg til de deltagende institusjonenes vanlige program.

OAW er organisert av U.F.O. – utstillingsguide for Oslo, og på arrangementets nettsider kan du se alle utstillingene og åpningene du kan få med deg i løpet av helga. I tillegg til flere at de vi har nevnt i vernissageguiden i dag, finner du en rekke andre kunståpninger og arrangementer.

Les mer HER.