Britney Spears solgte akkurat et av Instagram-maleriene sine for 80 000 kroner

– Hjelpesløst utført, sier kunstkritiker Kjetil Røed om kunstverket.

Å FØLGE Britney Spears på Instagram er som å se gode «twists & turns»-filmer. Superstjernen har stadig nye sider å by på, og 8. oktober ble mange overrasket da hun la ut denne filmen på sin Instagram.

Sometimes you just gotta play!!!!!! ??????‍?????????????

Et innlegg delt av Britney Spears (@britneyspears)

Rondo Alla Spears

Det du kanskje trodde var en enkel Instagram-film er en kompleks Hollywood-produksjon. Du la kanskje ikke merke til at hun skiftet antrekk i klippen? Videoen er i skrivende stund sett nærmere fem millioner ganger.

«Noen ganger må du bare leke!» skriver hun om videoen, etterfulgt av ytterligere fem utropstegn og en god bunke emojis: ? ? ? ?? ?‍? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?.

I bakgrunnen: Mozarts «Rondo Alla Turca».

Kjetil Røed er kunstkritiker i Aftenposten og jobber for tiden med bok om historieforståelse og kunst. Røed mener Britney Spears’ kunstverk virker hjelpesløst utført og at kunstverket havner under de fleste barnetegninger i kvalitet. (Foto: Privat.)

– Ikke et mesterverk

Vi tar kontakt med Aftenpostens kunstanmelder Kjetil Røed. Han skriver for tiden bok om kunst og historieforståelse.

– Herregud.

– Haha, hva?

– At det er en sterk forbindelse mellom kjendis og kunst er neppe overraskende for noen, men Britney Spears’ «kunstverk» – som nylig ble solgt for tusenvis av dollar – viser denne linken på den mest latterlige og grelle måten som er tenkelig.

– Hvordan?

– De kladdete, mildt impresjonistiske, blomstene er så hjelpesløst utført at det rent estetisk havner et stykke under de fleste barnetegninger i kvalitet. Men siden hun er kjendis, og det finnes noen som er dumme nok til å la seg blende av det, kan altså dette makkverket figurere som kunst. Jeg ville heller beskrive det som en materialisering av hvor forkvaklet kjendis-kunst-relasjonen kan bli. Noe som er trist, for den leder oss vekk fra hva kunst egentlig handler om, sier Røed.

Robin Leach er en kjent amerikansk popkulturjournalist og programleder, som kjøpte Britney Spears’ maleri under veldedig auksjon for 80 000 norske kroner. (Foto: Instagram.com/JohnnyKats1)                                                                                                           

Solgt til auksjonarius

I går ble et av vannmaleriene solgt på auksjon til den amerikanske popkulturjournalisten Robin Leach. Las Vegas-mannen er tidligere programleder for «Lifestyles of the Rich and Famous», og navnet har du kanskje hørt før. Leach er ofte «namedroppet» av amerikanske rappere, som i Ludacris’ vers i Fergie-hitten «Glamorous».

Under auksjonen var Robin Leach selv auksjonarius, men han skal ha blitt personlig engasjert rundt dette maleriet, i følge Vogue.com.

Veldedig formål

Auksjonens formål var veldedig og til inntekt for ofrene for Las Vegas-skytingen tidligere i år, og deres nærmeste.

Spears skal ha donert maleriet under en konsert med inntekter til samme formålet tidligere i oktober, i følge Vogue.