Topp ti skumle halloweenkostymer

Dette er halloween-kostymene som vil skremme vettet ut av vennene dine

Ingenting er skumlere enn uforutsigbarheten til en frilanser. Når kommer neste lønning? Når på døgnet skal jeg jobbe? Når skal jeg få sjefredaktøren til å si opp stillingen sin? (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)
Ingenting er skumlere enn uforutsigbarheten til en frilanser. Når kommer neste lønning? Når på døgnet skal jeg jobbe? Når skal jeg få sjefredaktøren til å si opp stillingen sin? (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)
Har du ikke planlagt kveldens antrekk enda? Fortvil ikke. Vi har forslag som er dobbelt så skremmende som troll og tannlege.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Topp ti skumle halloweenkostymer

2019 har vært et skummelt år. Dette mener vi enhver person med respekt for seg selv og denne vakre merkedagen burde reflektere gjennom sine antrekk. Så når vi først skal komme med tips til halloweenkostymer, er det minste vi kan gjøre å nevne ting som skremmer vettet av folk i 2019.

Dette er de ti skumleste antrekkene du kan ta på deg i dag.

Skrem kulturlivet: Kle deg ut som en sponsor. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Kommersiell sponsing av kulturlivet

Vil du virkelig skremme det norske kulturlivet? Kle deg ut som en sponsor fra privat næringsliv. Det være seg gjennom tittelen culture marketing manager for en energibrus, eller blådressen til en dødsrik hedgefondforvalter som har investert et helt yrkesliv i en sinnssyk kunstsamling som han nå plutselig vil donere til lokalsamfunnet. De kommer for å ta autonomien din. Sjelen din. Så her lukter det ikke bare muffens, men forferdelig skremmende. Vi lærte nok av å ta imot Munch-samlingen – historiens frekkeste og mest egoistiske (og utelukkende det) – kunstdonasjon. Nei, ellers takk.

Skrem Erna og sikkerheten rundt regjeringskvartalet: Kle deg ut som Y-blokka. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Y-blokka

Truer sikkerheten rundt regjeringskvartalet. Få den bort.

Annonse
Skrem barna: Kle deg ut som plast i havet. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.) 

Plast i havet

Plast i havet er noe av det skumleste du kan være i dag. Selv om både flytende snusbokser og sprukne kondomer på vannflaten vekker gode minner og vakre assosiasjoner for de aller fleste, skremmer det livet av skolebarn og hvaler. Mest sannsynlig fordi ingen av dem har vært russ.

Skrem de syke: Kle deg ut som ambulansesjåfør. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Ambulansebil

Vært «Joker» tre år på rad og brukt opp klippekortet på politistasjonen? For de som er glade i antihelter, er ambulansesjåfører uten verken yrkesfag, paramedic-utdanning eller plettfri vandel perfekt! I år bør du kle på deg en ambulansebil. Ikke bare kjører de fort, men noen ganger opp på fortauet på Torshov og over barnevogner. Litt som i GTA, bare IRL.

Skrem sjefen: Kle deg ut som en Morgenbladet-frilanser. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Frilanser i Morgenbladet

Ingenting er skumlere enn uforutsigbarheten til en frilanser. Når kommer neste lønning? Når på døgnet skal jeg jobbe? Når skal jeg få sjefredaktøren til å si opp stillingen sin?

Skrem mobben: Kost på deg noen meninger som ikke er forenelig med mobbens. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Ytringsfrihet

Kle deg gjerne ut som bare første leddet av ordet. Det er nemlig «ytring» som er skummelt, og som ødelegger for «friheten» til å utelukkende eksponeres for behagelige fakta. Alle vet at ytringsfriheten er tuftet på gruppetenkning, homogenitet og enighet. Noe media ikke forstår. Meninger som ikke alle er enige i burde man rett og slett holde for seg selv. Men i kveld er det jo halloween!

Skrem nordmenn flest: Kle deg ut som EU-medlemskap. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

EU-medlemskap

Skremmer Oslo-folk mer enn nynorsk, vestlendinger mer enn kollektivtransport og 21-åringer mer enn MO-en i FOMO. I tillegg rimer et mulig utfall av et EU-medlemskap på den nifse dokumentarserien til NRK, Exit.

Skrem den rådende moral: Kle deg ut som cis-kvinne med transkritiske meninger. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Transkritisk samfunnsdebattant

Lite er så skummelt som hvite cis-kvinner med meninger. Transkritiske samfunnsdebattanter er blitt skumlere enn ideen om statsfeminisme, kvotesystem og binære kjønnsroller. Gå gjerne rundt og si heteronormative ting mens du bruker, misbruker eller kanskje cisbruker ord som «patriarkat» og veiver med brannfakkelen «normalisering».

Skrem vitenskapsmenn og -kvinner: Kle deg ut som sannheten. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Sannheten

Både Shaman Durek, illuminatikonspiratorer, flat earthers og bluepills mener at folk flest er redde for sannheten. Sannheten får spesielt normies som leger, vitenskapsmenn og historikere til å skjelve i buksene.

Skrem radikalfeministen: Kle deg ut som en sexarbeider, bare at med menneskerettigheter. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

Rettigheter for sexarbeidere

Den radikalfeministiske cis-kvinnen vil styrke sexkjøpsloven og finner det tungt å tenke at kvinner som selger sex også skal ha rettigheter, fordi sexarbeidere anses som streikebrytere og fiender av kvinnefellesskapet. Amnesty Internationals rapport fra 2016 er helt tydelig på at man bør avkriminalisere sexkjøp for å beskytte personer som selger sex, men den radikalfeministiske cis-kvinnen stigmatiserer dermed en av de mest stigmatiserte minoritetene ytterligere. Ikke nok med det, i 2017 ble Sexarbeidernes interesseorganisasjons parole angrepet av en vakt ved 8. mars-komiteen. Sexarbeiderne skal nemlig både usynliggjøres og bli stemmeløse. Nå er de så usynlige og stemmeløse at de har blitt spøkelser. Bø!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar