Spammet politiet med k-pop-videoer

Amerikansk overvåkningsapp stengt etter massivt k-pop-angrep

Amerikansk politi lanserte app for å gjøre det lettere å identifisere voldelige demonstranter under #blacklivesmatter-opptøyene i USA. Gjennom appen iWatch Dallas kunne brukere laste opp videoer og bilder for å rapportere om «kriminelle opptøyer». Ikke nå lengre – etter at dedikerte k-pop-fans overveldet systemet med k-pop-videoer.
Amerikansk politi lanserte app for å gjøre det lettere å identifisere voldelige demonstranter under #blacklivesmatter-opptøyene i USA. Gjennom appen iWatch Dallas kunne brukere laste opp videoer og bilder for å rapportere om «kriminelle opptøyer». Ikke nå lengre – etter at dedikerte k-pop-fans overveldet systemet med k-pop-videoer.
Ny app skulle gjøre det lettere for politiet å identifisere voldelige demonstranter gjennom videoer innsendt av brukerne. I stedet fikk de teknisk trøbbel etter å ha blitt stormet med k-pop-videoer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er K-pop-fans til angrep på amerikansk rapporteringsapp.

I forbindelse med #blacklivesmatter-protestene i USA, opprettet politiet overvåkingsappen iWatch Dallas. Gjennom denne kunne innbyggerne tipse om opptøyer i form av video.

Ikke nå lengre.

Søndag gikk mengder av k-pop-grupper på ulike sosiale medier sammen om å overvelde appen gjennom høy trafikk. Det tvang appen til midlertidig nedleggelse, skriver Vice.

Avledet politiet

K-pop-kontoene, med sin enorme følgerskare, oppfordret hverandre til å dele videoer av sine favoritt-grupper for å avlede politiet i forsøket på å identifisere lovbrytende demonstranter.

Annonse

– Gjør jobbene deres så vanskelige som mulig! Gjør dem frustrerte! Gjør at de må ta ned appen!, skriver en av k-pop-kontoene på Twitter.

De oppfordrer sine følgere og medlemmer til å laste ned appen, mens andre oppfordrer til å forstyrre politiets kommunikasjon om appen på Twitter ved å svare på Politiets meldinger med memer, GIF-er og videoer av k-pop-stjerner.

Upopulær fanskare

Det er ikke første gang k-pop-fans har delt k-pop-relaterte bilder og videoer et sted hvor de opprinnelig ikke hører hjemme for å promotere og dele nye utgivelser av favoritt-artistene sine.

Denne oppførselen har derimot gitt dem et dårlig rykte på sosiale medie-kanaler som Twitter.

I desember gikk hashtaggen #BanKpopAccounts viralt på Twitter etter at youtuberen Keemstar anklaget k-pop-fans for spam og rapporterte opp til flere fan-kontoer.

Kritikken var spesielt rettet mot supergruppen BTS sin dedikerte fanskare, for både overdreven deling av innhold som omhandlet gruppen, og for å spre voldelig og hatefull retorikk rettet mot k-pop-fans som ikke anså seg selv som «BTS army»

Nå sensurerer de samme fan-kontoene seg selv, og oppfordrer følgerne sine til å unngå deling av favoritt-artistene sine, på tross av at det er mer enn nok av nyheter fra den koreanske pop-scenen å dele, til fordel for å «vise respekt» for demonstrantene og i stedet tweete «#blacklivesmatter» i solidaritet.

Stengt på grunn av tekniske problemer

De gikk også massivt digitalt til verks mot politiet i Michigan, avdeling Grand Rapid, etter at de også opprettet en lignende bevisportal for opplasting av bilder som bevisførsel mot enkelte voldelige og kriminelle demonstranter.

K-pop-fans har rykte på seg for å entusiastisk og hyppig dele medieinnhold som omhandler favorittartistene sine, som supergruppen BTS og Blackpink, men også for å bidra til sosial rettferdighet gjennom hashtagger og internettkampanjer.

Forrige måned la en hacker ut en mal som muliggjorde at brukere kunne dele falsk informasjon til en nettside som ble brukt til å rapportere ansatte som nektet å dra på jobb under korona-pandemien. Myndighetene i Ohio kunngjorde i etterkant av dette at de ikke lenger ville bruke tipsene fra nettsiden som grunnlag for å sparke ansatte og nettsidens tips-funksjon ble permanent fjernet.

Det var på søndag at k-pop-fans gikk til angrep på Dallas-politiets overvåknings-app ved hjelp av overdreven spamming av k-pop-videoer. Ikke lenge etter ble det kjent på Dallas-politiets Twitter-konto at appen hadde blitt midlertidig lagt ned på grunn av «tekniske problemer».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar