Se bildene

Y-blokka-aktivist tok seg over gjerdet med fullt klatreutstyr for å demonstrere

Fotograf Adrian Bugge skulle dokumentere en teltvake foran Y-blokka da en av aktivistene begynte å klatre bak gjerdet. (Foto: Adrian Bugge.)
Fotograf Adrian Bugge skulle dokumentere en teltvake foran Y-blokka da en av aktivistene begynte å klatre bak gjerdet. (Foto: Adrian Bugge.)
Natt til tirsdag hang en aktivist opp et banner på den rivingsklare Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo. Fotograf Adrian Bugge var på stedet under hendelsen: – Politiet var raskt på plass.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Aktivist hang opp banner på Y-blokka natt til tirsdag.

Y-blokka rives som en del av arbeidet med det nye regjeringskvartalet. Vedtaket om riving har vakt sterke reaksjoner på flere hold, men er gjennom seks år blitt opprettholdt, til tross for klagebehandling og rettslig prøving av gyldigheten.

Planen er at kunstverket «Fiskerne» av Carl Nesjar og Pablo Picasso i Y-blokka i regjeringskvartalet skal bli sikret og fjernet fra uke 31, har Statsbygg opplyst til NTB.

Selv om rivingen er godt i gang, er det flere som ikke har gitt opp kampen helt enda.

Natt til tirsdag foregikk det en vake foran bygget, hvor flere aktivister hadde slått opp telt. En av av dem klatret på et tidspunkt over gjerdet og festet en banner i støtterammen. Banneret hadde teksten «Stop the demolition of the Y-block».

Annonse

Fotograf Adrian Bugge var på stedet for å dokumentere vaken da dette skjedde.

– Vaktene og politiet var raskt på plass, men alt gikk i rolige former. Like etter ble banneret fjernet og dagens riving startet som in ingenting hadde skjedd, sier han til Subjekt.

(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)
(Foto: Adrian Bugge.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar