Etikk og estetikk

– Den typen motstand Sian møter nå, er gull verdt for dem. De får en edgy aura de ikke fortjener

Incel-ekspert Lasse Josephsen og forlagsredaktør Nazneen Khan-Østrem er ukens gjester i Etikk og estetikk. I den fjerde episoden diskuteres blant annet Sian, Metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk. (Foto: Danby Choi.)
Incel-ekspert Lasse Josephsen og forlagsredaktør Nazneen Khan-Østrem er ukens gjester i Etikk og estetikk. I den fjerde episoden diskuteres blant annet Sian, Metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk. (Foto: Danby Choi.)
Det sier incel-ekspert Lasse Josephsen, som er gjest i den fjerde episoden av Etikk og estetikk, sammen med forlagsredaktør i Aschehoug, Nazneen Khan-Østrem. Hun er sterkt uenig.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fjerde episode av Etikk og estetikk er ute nå.

De siste ukene har demonstrasjoner for og imot Stopp islamiseringen av Norge (Sian) vekket kraftige reaksjoner.

I både Oslo og Bergen har demonstrasjonene eskalert til vold, og der noen ser sin selvfølgelige plikt til å stille opp mot rasisme, mener andre at å stille opp vil gi Sian ytterligere oppslutning.

Nazneen Khan-Østrem er forlagsredaktør i Aschehoug, og mener at Stopp islamiseringen av Norge (Sian) sprer hatefullt budskap som bør imøtegås.

– Selvfølgelig kan man ignorere dem, men de representerer en farlig holdning, som dessverre har en del støtte blant det norske folk, når det gjelder muslimhat. Det er viktig å signalisere tydelig at man ikke aksepterer den typen holdninger og hat som Sian fremmer.

Annonse

Det sier hun i den fjerde episoden av Etikk og estetikk – en podkast fra Subjekt – hvor hun sammen med Lasse Josephsen gjester i fjerde episode.

Vanskelige spørsmål

Bør vi demonstrere mot Sian? Er Metoo blitt en hekseprosess? Er Trond Giske egnet som lederpolitiker? Er det så farlig at kulturjournalistikken forsvinner?

Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kommentatorer og debattanter til å konkludere i de brennhete og følelsesladde kulturdebattene.

I denne episodene diskuterer gjestene – sammen med programleder Danby Choi – Metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk, i tillegg til Sian-demonstrasjonene.

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.

Tidligere episoder

Etikk og estetikk er ute i fire episoder.

første episode møtte vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møtte vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

I tredje episode møtte vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar