– Brudd på smittevern

Smitte etter omstridt motefest i Oslo

Smitte er påvist hos én av deltakerne etter Costume Awards. Motefesten foregikk på det gamle hovedbiblioteket i Oslo, med om lag 200 personer til stede. Smittevernoverlegen og Costume-redaktøren tolker reglene forskjellig. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Smitte er påvist hos én av deltakerne etter Costume Awards. Motefesten foregikk på det gamle hovedbiblioteket i Oslo, med om lag 200 personer til stede. Smittevernoverlegen og Costume-redaktøren tolker reglene forskjellig. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Én person som var til stede på motefesten Costume Awards i Oslo 14. oktober, har i etterkant testet positivt for koronavirus.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Smittevernoverlegen i bydel St. Hanshaugen mener Costume Awards brøt reglene. Nå er det påvist smitte hos en av deltakerne.

Det bekrefter eventbyrået Nova Vista, som arrangerte festen, i en pressemelding.

– Vi fulgte strenge smittevernregler under arrangementet og har derfor sendt ut beskjed i henhold til regelverket til alle deltakere og ansatte – om lag 200 personer til sammen, sier daglig leder Stig Ove Gulbrandsen i Nova Vista.

De oppfordrer alle som får symptomer på koronaviruset om å holde seg hjemme og holde lav terskel for å melde seg til testing.

Costume Awards ble holdt i det gamle Deichman bibliotek i Oslo onsdag.

Annonse

– Brudd på svittevernreglene

Bydelsoverlegen i St. Hanshaugen, Ingunn Haakeruid, reagerte sterkt på bruddet på regelen om antall deltakere på offentlige arrangementer, samt liten avstand mellom deltakere.

– På offentlige arrangementer er det nå 50 som er regelen. Det er noen uker siden den innstrammingen kom i Oslo kommune, så dette er et brudd på reglene, sier Haakerud til MinMote.

Etter å ha sett bilder fra feiringen mener hun også at det var for liten avstand mellom deltakerne. Bydelsoverlegen sier at hun vil rette en henvendelse til arrangøren, og at det kan bli aktuelt å be deltakere om å teste seg ved de minste tegn til symptomer.

– Innenfor smittevernreglene

Costume-redaktør Kine B. Hatz sier til VG at deres intensjon var å gjennomføre arrangementet på en forsvarlig og trygg måte.

Redaktøren sier videre at hun er overrasket over bydelsoverlegens tolkning av reglene.

– Det er utfordrende tider å arrangere noe i dag. I samarbeid med eventbyrået har vi hatt løpende kontakt med helsemyndighetene i forkant av arrangementet, og vi har vært trygge på at vi har gjort dette innenfor smittevernreglene, sier hun.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar