Stimuleringsordningen

Nye milliarder fra Raja til kultursektoren

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) lover gode stimuleringsordninger for kultursektoren i 2021. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) lover gode stimuleringsordninger for kultursektoren i 2021. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Regjeringen legger over 2,25 milliarder på bordet for å fortsette stimuleringsordningene for kultur, idrett og frivillighet også i 2021.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stimuleringsordningen blir med inn i 2021.

Stimuleringsordningen for kulturfeltet i første halvår 2021 vil i all hovedsak få samme innretning som stimuleringsordningen i 2020.

– Jeg ønsker aktivitet i trygge rammer innen kultur, idrett og frivillig sektor også i 2021. Etter at budsjettet ble vedtatt i går, kan jeg nå gå videre i arbeidet med å ferdigstille stimuleringsordningene, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) i en pressemelding fredag.

Les også: Slik brukte Henie Onstad kunstsenter stimuleringspengene

En milliard til kultur

Regjeringen har fått gjennomslag for å totalt bevilge 1,065 milliarder kroner til stimulering og kompensasjon i kultursektoren neste år. I tillegg kommer 1,185 milliarder kroner til stimuleringsordninger for idrett og frivillighet.

Annonse

I tillegg har regjeringen, etter innspill fra kultursektoren, gjort et par endringer i forskriftene for kompensasjonsordningene for perioden september-desember, noe som innebærer at kompensasjonspotten øker med 150 millioner kroner.

– Det innebærer at Kulturrådet ikke trenger å kutte i beløpene for september, og utbetalingene kan starte så fort som mulig, sier Raja.

Skal på høring hos sektoren

– Jeg håper at folk med dette kan senke skuldrene litt og ikke gå og grue seg gjennom julen for det som venter på den andre siden, men ha en så hyggelig jul som de bare kan, sier Raja til VG, og fortsetter:

– Og det gjelder både for kulturaktører og konsumenter av den kulturen som skapes.

Kulturdepartementet er straks klare med et forslag som skal til høring hos sektorene over nyttår.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar