fbpx
I filmen, der Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene, blir Oslo rammet av et kraftig jordskjelv med alvorlige konsekvenser som blir skildret med stor dramatikk. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
– En enkel avgjørelse å ta

Fjerner jordskjelvfilm etter Gjerdrum-skredet

NRK fjerner den norske spillefilmen «Skjelvet» fra sendeplanen etter kvikkleireskredet i Gjerdrum.
Saken er «Skjelvet» sendes ikke denne uken allikevel.

Filmen fra 2018 skulle etter planen vært vist på NRK3 søndag kveld og på NRK1 mandag kveld. Nå er den imidlertid fjernet fra sendeskjemaet til begge kanalene, skriver Vårt land.

– Generelt når vi har så store tragedier som det vi hadde 30. desember, ser vi på hva slags programmer vi har på planen og gjør sånne vurderinger, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, til avisen, og fortsetter:

– Vi byttet ut filmen nå og finner et mer passende sted senere.

Redningsarbeidere avbryter søket i ruinene, etter at en alarm ble utløst i området. Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet etter det store jord- og leirskredet som ødela flere boliger på Ask i Gjerdrum onsdag 30. desember. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)

I filmen, der Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene, blir Oslo rammet av et kraftig jordskjelv med alvorlige konsekvenser som blir skildret med stor dramatikk.

– Selv om filmen og leirskredet sist uke ikke har noen direkte sammenheng, handler det om uttrykket som ligger i den type film, opp mot det vi nettopp har vært gjennom på Gjerdrum. Det var en enkel avgjørelse å ta, sier Helsingen