– En enkel avgjørelse å ta

Fjerner jordskjelvfilm etter Gjerdrum-skredet

I filmen, der Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene, blir Oslo rammet av et kraftig jordskjelv med alvorlige konsekvenser som blir skildret med stor dramatikk. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
I filmen, der Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene, blir Oslo rammet av et kraftig jordskjelv med alvorlige konsekvenser som blir skildret med stor dramatikk. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
NRK fjerner den norske spillefilmen «Skjelvet» fra sendeplanen etter kvikkleireskredet i Gjerdrum.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «Skjelvet» sendes ikke denne uken allikevel.

Filmen fra 2018 skulle etter planen vært vist på NRK3 søndag kveld og på NRK1 mandag kveld. Nå er den imidlertid fjernet fra sendeskjemaet til begge kanalene, skriver Vårt land.

– Generelt når vi har så store tragedier som det vi hadde 30. desember, ser vi på hva slags programmer vi har på planen og gjør sånne vurderinger, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, til avisen, og fortsetter:

– Vi byttet ut filmen nå og finner et mer passende sted senere.

Redningsarbeidere avbryter søket i ruinene, etter at en alarm ble utløst i området. Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet etter det store jord- og leirskredet som ødela flere boliger på Ask i Gjerdrum onsdag 30. desember. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)

I filmen, der Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene, blir Oslo rammet av et kraftig jordskjelv med alvorlige konsekvenser som blir skildret med stor dramatikk.

Annonse

– Selv om filmen og leirskredet sist uke ikke har noen direkte sammenheng, handler det om uttrykket som ligger i den type film, opp mot det vi nettopp har vært gjennom på Gjerdrum. Det var en enkel avgjørelse å ta, sier Helsingen

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar