– Viktig for byen

Byrådet i Oslo ønsker en mer fargerik hovedstad – lanserer fargeveileder

Byrådet i Oslo har startet arbeidet med en veileder for fargebruk i hovedstaden. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Byrådet i Oslo har startet arbeidet med en veileder for fargebruk i hovedstaden. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Byrådet i Oslo ønsker å sette mer farge på hovedstaden og har startet arbeidet med å lage en veileder for fargebruk i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Byrådet i Oslo lanserer fargeveileder.

Byrådet i Oslo mener Oslo trenger mer farger og har sett seg lei på at det i en lengre periode har vært mindre farger på nye bygg.

Nå vil de ta fargene tilbake i arkitekturen og i bybildet.

– Farger og ulike materialvalg skaper trivsel og er viktig for psykisk helse. Farger og materialvalg kan bryte opp ellers litt kjedelige fasader, sier byråd for byutvikling, Rasmus Reinvang, i en pressemelding.

Byrådet er klare på at Oslo skal være en ledende by for nyskapende, mangfoldig og vakker arkitektur. Derfor har de laget en arkitekturpolitikk – og nå starter arbeidet med en fargeveileder for å motivere til økt fargebruk og variasjon i materialvalg.

Annonse

– Fargeveilederen sammen med arkitekturpolitikken skal inspirere til høy kvalitet i utforming av nye bygg, mer farger, trivelige møteplasser og uterom. Vi legger stor vekt på trivelige byrom. Det er viktig for folks trivsel og det er viktig for byen, sier byråden.

Det er Plan- og bygningsetaten som får i oppdrag å utvikle fargeveilederen. Veilederen skal gi gode råd både til innbyggere, utbyggere, borettslag, planleggere, saksbehandlere og andre – enten det er nybygg som skal oppføres eller det er et borettslag som skal rehabilitere fasaden.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar