Haugar kunstmuseum

Jan Åke Pettersson går av etter 23 år

Haugar kunstmuseum i Tønsberg må finne seg en ny direktør, etter at det nå ble kjent at direktør Jan Åke Pettersson går av. (Foto: Presse.)
Haugar kunstmuseum i Tønsberg må finne seg en ny direktør, etter at det nå ble kjent at direktør Jan Åke Pettersson går av. (Foto: Presse.)
Den mangeårige lederen for Haugar kunstmuseum i Tønsberg går i pensjon, på dagen 23 år etter at han tiltrådte.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Haugar kunstmuseum må finne ny direktør.

Pettersson går ut i pensjon 1. september 2021. Da er det nøyaktig 23 år siden han tiltrådte direktørstolen.

– Det har vært en eventyrlig reise og et stort privilegium å ha fått lov å bygge opp og lede den kunstfaglige virksomheten i et så flott museumsbygg som Haugar, sier Pettersson.

Pettersson er født i Sverige, utdannet kunsthistoriker og tidligere rektor på Kunstakademiet i Oslo. Han har også tidligere vært leder av Bergen kunstmuseum.

– Jeg er dypt takknemlig overfor Haugars personale og alle andre støttespillere som opp gjennom årene har bidratt til at vi har kunnet levere så mange gode kunstopplevelser til vårt publikum. Nå er det opp til nye krefter å ta kunstmuseet videre inn i fremtiden, sier han.

Annonse
Jan Åke Petterson er leder på Haugar kunstmuseum i Tønsberg. Nå går han av. (Foto: Presse.)

– Vemodig

Haugar kunstmuseum er lokalisert til den tidligere Sjømannskolen i Tønsberg sentrum, og viser faste og midlertidige utstillinger med noen av Norges mest anerkjente kunstnere.

Fra museet åpnet i september 1995 og frem til 1. januar 1998 ble museet drevet av stiftelsens styre. Deretter overtok Vestfold fylkeskommune driftsansvaret, mens stiftelsen fortsatt står som eier av samlingen.

I år 2006 kom museet på statsbudsjettet. Fra om med 1. juli 2009 ble museet en avdeling i Vestfoldmuseene IKS.

– Det blir vemodig å ikke skulle samarbeide med Pettersson i ledelsen i Vestfoldmuseene, sier direktør for Vestfoldmuseene, Lene Walle, og fortsetter:

– Han har et stort nettverk i den nasjonale og internasjonale kunstverdenen, et nettverk han har brukt til Haugars beste i alle år. Vi har en stor jobb foran oss når vi skal fylle hans sko på Haugar kunstmuseum og i Vestfoldmuseene IKS.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar