– Kan nesten ikke vente

Oslo-kinoene kan endelig åpne igjen

Fra onsdag kan publikum igjen besøke Gimle kino og de andre kinoene i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Fra onsdag kan publikum igjen besøke Gimle kino og de andre kinoene i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Etter over et halvt år med stengte dører kan kinoer, teatre og museer i Oslo igjen åpne dørene kommende uke.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kinoene åpner for første gang siden 10. november.

Etter over et halvt år med stengte dører kan kinoer, teatre og museer i Oslo igjen åpne dørene kommende uke.

Når dørene åpnes på Nordisk Film Kinoer fredag 28. mai kan Oslo-borgerne for første gang se filmer på kinolerretet siden 10. november i fjor.

– Dette er noe vi har ventet veldig, veldig lenge på. Vi gleder oss enormt til å ønske våre gjester velkommen tilbake til kino og til endelig å kunne vise film på det store lerretet i Oslo, sier administrerende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino i en pressemelding.

– Vi kan nesten ikke vente, legger hun til.

Annonse

Ved Det Norske Teatret er de også klare for å åpne dørene. Allerede 29. mai blir det urpremiere på Iren Reppens «Det e hardt å være b**ch».

– Det er fantastisk at vi kan begynne å vende tilbake til livene våre igjen, bruke byen, gå ut, more oss og utvide horisonten, sier teatersjef Erik Ulfsby.

Museer og gallerier

I trinn to av gjenåpningen av Oslo, som starter 26. mai, åpnes det for arrangementer innendørs for inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser. Dette inkluderer også gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.

Museer og gallerier kan også åpne, med samme antallsbegrensninger som gjelder for butikker og lignende.

Lørdag 29. mai kan publikum for første gang se Fredsprisutstillingen 2020 fysisk. Også ved Nasjonalmuseet åpnes det igjen for fysiske besøk.

Vikingskipshuset

Det gjør også Historisk museum, Vikingskipshuset og Naturhistorisk museum, opplyser Universitetet i Oslo.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal være så stengt som nødvendig og så åpne som mulig. Nå er jeg svært glad for at vi kan åpne mer, sier rektor Svein Stølen.

I tillegg til at det åpnes for mer fysisk undervisning og økt kapasitet på lesesalene, kan universitetet igjen gjennomføre arrangementer og åpne kafeer, skjenkesteder og restauranter

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar