Hvem var best og viktigst i året som gikk?

Nå kan du nominere til Subjektprisen 2021!

Subjektprisen 2021 deles ut i den fasjonable Marmorsalen på Sentralen 14. desember med konferansier Lars Berrum og – i tradisjon tro – en rekke overraskelser. Hold av kvelden! (Foto: Sentralen.)
Subjektprisen 2021 deles ut i den fasjonable Marmorsalen på Sentralen 14. desember med konferansier Lars Berrum og – i tradisjon tro – en rekke overraskelser. Hold av kvelden! (Foto: Sentralen.)
14. desember deles Subjektprisen 2021 ut i ti ulike kategorier. I første runde åpner vi opp for nominering fra våre lesere.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjektprisen 2021 åpner nå for åpen nominering. Subjekts redaksjonelle jury vurderer alle innsendte forslag og lanserer de endelig nominerte neste uke. Prisutdelingsseremonien er 14. desember.

Subjektprisen er en feiring av kulturåret som har gått, og en hedrende anerkjennelse av dem som skapte det.

Tradisjonen tro inviterer vi til storslagen prisutdelingsseremoni hvor ALT KAN SKJE.

I år går festshowet av stabelen i Marmorsalen på Sentralen med konferansier Lars Berrum og en rekke store overraskelser.

Tid og sted: 14. desember fra klokken 19.00 på Sentralen i Oslo. Hold deg oppdatert på Facebook her.

Annonse

Best og viktigst

Men hvem skal vi feire?

Frem til fredag kan du nominere de du mener fortjener prisen i ti ulike kategorier.

Subjekts redaksjonelle jury vurderer alle innsendte bidrag.

Dette er kategoriene

· Årets visningsrom

· Årets utstilling

· Årets kunstner

· Årets litteratur

· Årets film og tv

· Årets scenekunst

· Årets musikkutgivelse

· Årets artist

· Årets stemme

· Årets subjekt

Slik nominerer du

For å nominere må du opprette en bruker i Subjekt. Det er helt gratis!

Med en registrert brukerprofil i Subjekt kan du også stemme frem de endelige vinnerne, når de endelige nominerte lanseres i nær fremtid.

Dersom du allerede er logget inn på en brukerprofil, kan du allerede nå nominere i skjemaet under. Det er lov å nominere i flere omganger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar