Vernissageguiden
Trondheim

Dette er Trondheims beste kunstopplevelser.

Uke 49
Samtidens smykkekunst står i sentrum for kuratorsamtalen på Trøndelag senter for samtidskunst. (Foto: Presse.)

Fem tiår med smykker

I anledning utstillingen «Smykker 85-21. New thinking, new materials» inviterer Trøndelag senter for samtidskunst til kuratorsamtale mellom smykkekunstner Reinhold Zeigler og kurator Sigurd Bronger. Samtalen tar utgangspunkt i Zeiglers eget foredrag «Author Jewellery» som utforsker fremveksten av smykket som selvstendig kunstnerisk disiplin fra 1960-tallet og frem til idag.

Både Bronger og Zeigler er utøvende smykkekunstnere med en nasjonal, så vel som internasjonal praksis. I samtalen mellom de to vil personlige erfaringer, så vel som større tendenser plukkes opp og diskuteres, samtidig som det hele forblir forankret i den aktuelle utstillingen.

Kunsthall Trondheim viser utstillingen «Sex Ecologies». (Foto: Alberta Whittle.)

Kjønn, sex og seksualitet

I en ny gruppeutstilling utforsker Kunsthall Trondheim, i samarbeid med The Seed Box, kjønn, sex og seksualitet i en økologisk kontekst. «Sex Ecologies» har som konseptuell forutsetning at miljømessig og sosial rettferdighet går hånd i hånd.

Utstillingen presenterer helt nye bestillingsverk av ni kunstnere, laget spesielt for utstillingen. Disse tar for seg alt fra surrogati og graviditet hos menn, til økologisk BDSM til pålemarkene som var blindpassasjerer på Kristoffer Columbus ferd til Amerika. Dette er en utstilling som gaper over mye, hvor man nok både vil finne noe man liker og noe man ikke helt forstår.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar