Pressemelding

De er Subjekts nye spaltister

Det første måltid: Subjekts syv spaltister møttes til samtale og fotografering. Fra venstre: Kai Reaver, Pål-Henrik Hagen, Ina Gravem Johansen, Kadra Yusuf, Nima Salimi, Magnus Vanebo og Maha Kamran. (Foto: Ole Erik Løvold).
Det første måltid: Subjekts syv spaltister møttes til samtale og fotografering. Fra venstre: Kai Reaver, Pål-Henrik Hagen, Ina Gravem Johansen, Kadra Yusuf, Nima Salimi, Magnus Vanebo og Maha Kamran. (Foto: Ole Erik Løvold).
Fire av dem er godt kjent for Subjekts lesere allerede. Nå vokser Subjekts spaltistredaksjon med ytterligere tre.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt vokser.

– Nå er vi blitt ustoppelige, sier sjefredaktør Danby Choi.

Han fortsetter:

– Subjekt plukker fra øverste hylle og skal i tiden fremover by våre lesere på noen av landets skarpeste penner.

Maha Kamran (29), Ina Gravem Johansen (45), Magnus Vanebo (30) og Pål-Henrik Hagen (43) er for Subjekts lesere godt kjente navn allerede. De to førstnevnte har bidratt siden 2018.

Annonse

I tillegg hentes Nima Salimi (21) inn fra Universitas, Kadra Yusuf (41) fra NRK og Kai Reaver (35) fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Subjekts spaltister har jobber ved siden av spaltistoppdragene, og representerer seg selv og det de driver med.

– Sammen representerer de et vakkert meningsmangfold, sier Choi.

Subjekts spaltister. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Skal vekke debatt

En spaltist er en skribent som jevnlig leverer bidrag til avis, ofte til en fast spalte. Subjekts spaltister skal kommentere det løpende nyhetsbildet, og by på friske, kloke og nye meninger. De vil bidra med cirka en til fire artikler per måned.

Spaltistredaksjonen består nå av en designer, en researcher, en kunstner, en psykologiekspert, en student, en filosof og en forsker.

Sammen utgjør de en del av Subjekts debattredaksjon, som fra 1. mars ledes av vår nye debattredaktør, Mikkel Ihle Tande.

Ina Gravem Johansen (f. 1976) har publisert meningsartikler i Subjekt i flere år. Hun fortsetter som spaltist. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Ina Gravem Johansen

Ina Gravem Johansen (45) er skribent, edelsmed og smykkedesigner. Hun er bosatt i Troms. Med én fot i kunstnerisk praksis og én i språket, er hun en aktiv kunst- og kulturskribent. Ina er spesielt interessert i hvordan samfunnets strukturer og tendenser påvirker samtidskunsten.

Kadra Yusuf (f. 1980) er en kjent samfunnsdebattant, og er nå fast spaltist for Subjekt. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Kadra Yusuf

Kadra Yusuf (41) er journalist og researcher i NRK. Hun har fått flere priser for sitt engasjement, blant annet Fritt ords honnør, Zola-prisen og LOs likestillingspris. VG kåret henne i anledning grunnlovsjubileet i 2014 til en av de 100 viktigste nordmennene som har levd i perioden 1814–2014, blant annet for sin TV 2-dokumentar hvor hun brukte skjult kamera og mikrofon for å avsløre at norske imamer oppfordret kvinner til å la seg omskjære.

Magnus Vanebo (f. 1991) har skrevet engasjerende tekster for Subjekt i en tid, og fortsetter som spaltist. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Magnus Vanebo

Magnus Vanebo (30) har en bachelorgrad i filosofi, og fullfører om dagen en master på Kunsthøgskolen i Oslo. Sommeren 2020 var en av de fem studentene som stilte seg kritisk til avkolonisering av skolen. I Subjekt skriver han om kunst og samfunn.

Maha Kamran (f. 1992) er spaltist i Subjekt og er for mange av våre lesere et kjent navn allerede. Hun har bidratt til Subjekt siden 2018. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Maha Kamran

I tillegg til å ha blitt kåret til Bergens beste hjemme-bartender (!), fullførte Maha Kamran (29) sin mastergrad i psykologi fra Universitetet i Bergen våren 2017. Psykologi-bacheloren har hun fra fra University of Leicester, i tillegg til en videreutdanning i rus og psykiatri fra Høgskolen i Narvik.

Nima Salimi (f. 2000), er en lovende samfunnsdebattant med flere godt leste innlegg i landets største aviser. Nå blir han fast spaltist i Subjekt. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Nima Salimi

Nima Salimi (21) studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har jobbet som journalist i VårtOslo og Universitas, men er for mange kjent som debattant i flere store riksmedier. Salimi engasjerer seg for demokratiske og liberale verdier. 21-åringen er født på Gjøvik og oppvokst på Bjørndal i Oslo.

Pål-Henrik Hagen (f. 1978) engasjerer publikum med kritiske og hardtslående tekster. Nå er han fast spaltist i Subjekt. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Pål-Henrik Hagen

Pål-Henrik Hagen (43) er skribent, frilansjournalist og musiker. Han er bosatt i Drammen og har en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo. Hagen skriver om et bredt spekter av temaer, og med et kritisk blikk.

Kai Reaver (f. 1986) er arkitekt, og skriver dyptgripende om samme tema. Nå er han blitt fast spaltist i Subjekt. (Foto: Ole Erik Løvold.)

Kai reaver

Kai Reaver (35) er norskamerikansk ​arkitekt, lærer og forsker. Han er stipendiat ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (Aho) rådgiver i Norske arkitekters landsforbund, samt gründer og daglig leder i Udaru. Han har studert og jobbet i både Norge og USA for en rekke arbeidsgivere, inkludert Snøhetta. Han er styremedlem i Europan Norge, XR Norge, og Aho. Kai skriver hovedsakelig om arkitektur.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar