Nå skal staten belønne bedrifter med mangfold. Dette medfører at bedriftene må bedømme folk på kriterier som kjønn, legning og etnisitet. Da har venstresidens radikale identitetspolitikk gått altfor langt.
Fra og med januar 2022 gir integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) tilskudd til bedrifter for å satse på etnisk mangfold på arbeidsplassen, og vi har de siste årene sett en storsatsning i samfunnet på mangfold i arbeidslivet. Mangfold er vel og bra, problemet er at man forskjellsbehandler folk basert på kollektive kriterier, og dømmer folk ut ifra faktorer vi er født med og ikke kan endre eller forbedre, som etnisitet, legning og kjønn.
Les også: Innfører mangfold og bærekraft som kriterier for å få støtte til kunst
Vurdering etter hudfarge er rasistisk
Hvilken etnisitet, legning eller kjønn du har er noe som absolutt ikke definerer deg som person. Det er ikke annet enn rasistisk å bedømme folk ut ifra slike kriterier, og samfunnet går i fullstendig feil retning fra hva som var intensjonen. Holdninger som dømmer folk ut ifra kollektive kriterier er gale, og konsekvensene av dette burde vi ha lært for lenge siden.
Bedrifter oppmuntres nå til å ansette flere personer ut ifra hvilket land man kommer fra, og hvilken hudfarge man har. Dette hevder de er en berikelse av arbeidslivet som også er lønnsomt for bedriften, mens vi egentlig ikke gjør annet enn å skyte oss selv i foten. Vi vil med dette diskriminere enda flere mennesker enn hva vi i utgangspunktet gjorde i begynnelsen.
Den mest alvorlige konsekvensen av dette er at man belønner folk som bruker kollektive kriterier som en faktor for hvem man skal ansette, man forteller folk at etnisitet, kjønn, legning og hudfarge er relevant. Det er det selvfølgelig ikke. Det er fullstendig uinteressant hvilken hudfarge, legning eller kjønn personen du skal ansette har.
Les også: En ideologisk kjøttkvern
Skjev kvotering
Det som definerer deg som person er din personlighet, karakter, talent og holdninger. Personlighet er viktigere enn identitet i alle tilfeller. Vi må derfor vurdere personer etter dette og hvilken erfaring og kompetanse du innehar, ikke om du er en skeiv, lesbisk kvinne eller en heterofil, hvit mann. Fordi ingen er verdt mer eller mindre enn andre.
Vi har over flere tiår kvotert kvinner inn i ulike stillinger i arbeidslivet. Her har du kunnet fått en stilling eller et betydningsfullt verv på bakgrunn av hva du har mellom beina, og ikke på hva du har mellom ørene. Dette er ikke bare diskriminering, men det er også en degradering og ydmykelse av deg som kvinne.
Og utfallet av kjønnspoeng er så skeivt at det nesten er parodisk. Jenter gjør det bedre på skolen enn guttene, og det er flere jenter som tar høyere utdanning. Likevel går kjønnspoengene i favør av jentene i 113 av 123 studier med kjønnspoeng. Dette viser hvor galt det kan gå når politikere skal bestemme ut ifra egen vilje.
Les også: Refser mangfoldskrav
Idémangfold
Den rette formen for mangfold er et mangfold av tanker og ideer, ikke et mangfold av hudfarger, legninger og etnisiteter. For det er når du har et ide- og meningsmangfold du kommer frem til de beste løsningene. Det at du har en bredde og et mangfold på arbeidsplassen i ulike meninger og ideer er kanskje den største styrken du kan ha i en bedrift, og vil absolutt gi oss et rikere arbeidsliv, enn om vi har et mangfold av etnisitet, legning eller kjønn.
Det er i denne meningsbrytningen det skjer noe magisk som gjør at vi finner nye ideer og tanker som øker vår produktivitet og velstand. Det er tankegangen om mangfold av tanker og ideer vi må videreføre. Ikke en rasistisk og bakstreversk tanke som brer seg ut i samfunnet i dag, om et mangfold av hudfarge, kjønn eller legning. Mangfold av dette diskriminerer.
Kenneth Lindhjem er sentralstyremedlem i FPU og kommunestyrerepresentant for FRP i Porsgrunn.