Aksjonærer avviser Musks Twitter-bud

Elon Musk vil bruke over 375 milliarder kroner på å skaffe seg full kontroll over Twitter, men flere store aksjonærer avviser budet hans. (Arkivfoto: Patrick Pleul/AP/NTB.)
Elon Musk vil bruke over 375 milliarder kroner på å skaffe seg full kontroll over Twitter, men flere store aksjonærer avviser budet hans. (Arkivfoto: Patrick Pleul/AP/NTB.)
Flere Twitter-aksjonærer avviser Elon Musks bud på 43 milliarder dollar for å overta hele selskapet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tesla-gründer Elon Musk ville kjøpe Twitter i sin helhet, etter først å ha kjøpt en majoritetspost. Han fikk nei.

En av dem som takker nei er den saudiarabiske prinsen Alwaleed bin Talal, som er en av de største aksjonærene i selskapet, skriver Bloomberg.

– Jeg tror ikke tilbudet fra Elon Musk er i nærheten av den reelle verdien på Twitter med tanke på vekstpotensialet, skriver han på Twitter.

Også Ross Gerber i investeringsfirmaet Gerber Kawasaki avviser budet på 54,20 dollar per aksje. Torsdag lå sluttkursen på Twitter-aksjen på 45,08 dollar.

Musk opplyste i begynnelsen av april at han hadde kjøpt 9,1 prosent av Twitter. På nettopp Twitter har han den siste uken sagt at han vil gjøre tjenesten reklamefri, til tross for at rundt 90 prosent av selskapets inntekter i fjor kom fra annonser.

Annonse

Etter at han kjøpte seg inn i selskapet, kom det meldinger om at han skulle inn i styret, men her snudde Twitter etter kort tid

Ville gjøre det for ytringsfriheten

Musk ga tilbudet i et brev til Twitter-styreleder Bret Taylor, og la ut dette brevet selv på Twitter.

– Twitter har et ekstraordinært potensiale. Det vil jeg få utløst, skriver Musk.

I brevet står det også at Musk ønsker å kjøpe Twitter, fordi han tror at Twitter har potensialet til å bli «plattformen for ytringsfrihet rundt hele verden».

– Jeg tror at ytringsfrihet er selve sikkerheten for et fungerende demokrati, skrev Tesla-sjefen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar