Skal spilles av Kieran Hodgson

Britisk kringkaster skal sende satirisk prins Andrew-musikal

Prins Andrew har hatt turbulente år, og blir nå gjenstand for en satire på britisk fjernsyn. (Foto: Steve Parsons/Pool Photo via AP, File.)
Prins Andrew har hatt turbulente år, og blir nå gjenstand for en satire på britisk fjernsyn. (Foto: Steve Parsons/Pool Photo via AP, File.)
Prins Andrews liv og kontroverser blir temaet i en satirisk TV-musikal som skal vises av den britiske kringkasteren Channel 4.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Prins Andrews liv og kontroverser blir temaet i en satirisk TV-musikal som skal vises av den britiske kringkasteren Channel 4.

Channel 4 opplyser at det de kaller en ny vri på katastrofeintervjuet med BBC vil være en del av musikalen.

Andrew, dronning Elizabeths andre sønn, kom svært dårlig ut av et intervju med BBC i 2019, der han uten hell forsøkte å distansere seg fra den overgrepsanklagede milliardæren Jeffrey Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel.

Han ble kritisert for å være arrogant og for å mangle empati med Epsteins ofre, og det endte med at prinsen sa fra seg alle sine offisielle plikter. Kongehuset ga beskjed om at offentlige bygg ikke skulle flagge for prins Andrew på fødselsdagen hans.

Hovedrolleinnehaver i den timelange musikalen vil være komiker Kieran Hodgson. Den har fått tittelen «Prince Andrew: The Musical» og beskrives som en «satirisk parodi av livet» til prinsen. Det er ikke klart når den kommer på lufta.

Annonse

Andrew har vært mye omtalt i den britiske pressen i en årrekke i forbindelse med ekteskapet med og skilsmissen fra Sarah «Fergie» Ferguson.

Det siste året har han forsøkt å holde en lav profil etter å ha inngått forlik i USA med en kvinne som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001. Da var hun 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

De to skal ha møtt hverandre gjennom Epstein. Prins Andrew har blankt avvist anklagene og har forsøkt å få søksmålet avvist. Han er ikke siktet for noe.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar