Begard Reza svarer på kritikken:

Hundene bjeffer, karavanen fortsetter

Det å ikke gi undertegnede rett til samtidig imøtegåelse på de grove anklagene fra aktivisten Kjetil Rolness i fjor sommer var et grovt brudd på Vær varsom-plakaten (VVP) og norsk presseetikk, skriver Begard Reza.
Det å ikke gi undertegnede rett til samtidig imøtegåelse på de grove anklagene fra aktivisten Kjetil Rolness i fjor sommer var et grovt brudd på Vær varsom-plakaten (VVP) og norsk presseetikk, skriver Begard Reza.
Nå som Ytringsfrihetskommisjonen er avsluttet, Bertheussen sitter i fengsel og Subjekt er PFU-dømt, kan Salam Norge bruke mer tid på å gjøre Norge tryggere for flest mulig, skriver Begard Reza.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Begard Reza svarer på kritikken fra Kjetil Rolness i lys av PFU-behandlingen onsdag 31. august. Mads Andenæs tok Nettavisen og Subjekt til PFU på vegne av Begard Reza. Nettavisen gikk fri. Subjekt ble dømt for brudd på punkt 4.14 i «Vær varsom»-plakaten.

Det er med stor glede at det skeive, muslimske miljøet og andre ytringsfrihetsforsvarere i Norge ser at Subjekt ble enstemmig dømt i Pressens faglige utvalg (PFU) 31. august.

Det å ikke gi undertegnede rett til samtidig imøtegåelse på de grove anklagene fra aktivisten Kjetil Rolness i fjor sommer var et grovt brudd på Vær varsom-plakaten (VVP) og norsk presseetikk. Og de ulike påstandene fra Rolness, som han nå gjentar, er for lengst tilbakevist i min Utrop-tekst, «Uredelig og usant fra Ytringsfrihetskommisjonen» (17.08.2021).

Subjekt ble dømt fordi dette nettstedet ikke gjorde reelt forsøk på å tilby samtidig imøtegåelse. Min lange tekst i Utrop viser at fakta har vært tilgjengelig for Subjekt og Rolness i over ett år, uten at de har valgt å forholde seg til dette.

Når Rolness i dag også kommer med usaklige angrep mot jusprofessor Mads Andenæs, blir det bare trist.

Annonse

Heldigvis: Nå som Ytringsfrihetskommisjonen er avsluttet, Bertheussen sitter i fengsel og Subjekt er PFU-dømt, kan Salam Norge og andre progressive krefter bruke mer tid på å gjøre Norge tryggere og bedre for flest mulig. Noen få vil selvfølgelig alltid protestere mot flertallets reise mot en bedre framtid. Men som det heter i et ordtak vi har på kurdisk: «Hundene bjeffer, karavanen fortsetter».

Videre har jeg vært svært synlig i media gjennom de store avisene som VG, Klassekampen, Dagsavisen til de små mindre avisene. Boikott blir derfor enda et stråmannsargument fra Subjekt og Rolness sin side.

Dette er Begard Rezas svar på Kjetil Rolness’ kritikk av førstnevnte. Artiklene er publisert samtidig.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar