Klager vil ha flere religioner

Religion og sport i NRK til diskusjon i Kringkastingsrådet

Andreas Hilmo Grandy-Teig, sogneprest i Nidaros domkirke under en tv-sendt gudstjeneste under pandemien. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Andreas Hilmo Grandy-Teig, sogneprest i Nidaros domkirke under en tv-sendt gudstjeneste under pandemien. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
NRKs dekning av ulike religioner og livssyn blir et av hovedtemaene når Kringkastingsrådet møtes torsdag. NRKs sportsdekning og -satsing er et annet tema.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRKs dekning av ulike religioner og livssyn blir et av hovedtemaene når Kringkastingsrådet møtes torsdag. NRKs sportsdekning og -satsing er et annet tema.

Etter at NRK for knapt tre uker siden begynte å sende søndagsgudstjenester på NRK1, er det kommet inn én klage til Kringkastingsrådet på dekningen av religioner og livssyn.

Vårt Land har fått innsyn i klagen, der det anføres at NRK ikke tar hensyn til at det finnes flere religioner og livssyn i Norge. Klageren mener videre at det burde kringkastes gudstjenester og seremonier fra disse også.

– Rådet skal diskutere dekningen av religion og livssyn generelt, både journalistikken og innholdet, og hva NRK tilbyr. Det inkluderer gudstjeneste på TV og radio, men rådet vil også snakke om den forkynnende delen, sier rådssekretær Erik Skarrud til avisen.

I en pressemelding onsdag opplyser han at dr.philos. i sosiologi og professor emeritus i medievitenskap Knut Lundby ved Universitetet i Oslo, kanalsjef Bjørn Tore Grøtte i NRK Radio og regionredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK region Midt vil bidra i diskusjonen.

Annonse

– Det andre hovedtemaet er sport og satsingen i NRK, sier Skarrud til NTB.

I denne samtalen deltar sportsredaktør Egil Sundvor og rettighetssjef Runar Østmo.

Rådet har mottatt 185 henvendelser siden møtet i juni. Det første høstmøtet i Kringkastingsrådet er torsdag klokka 9.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar