– Sensurorgan

Iran innfører 60 minutters angrefrist for medier som «desinformerer»

Den politiske ledelsen i Iran har gjentatte ganger beskyldt andre land og sosiale medier for å oppildne til de omfattende demonstrasjonene mot prestestyret. (Foto: Shwan Mohammed/AFP/NTB.)
Den politiske ledelsen i Iran har gjentatte ganger beskyldt andre land og sosiale medier for å oppildne til de omfattende demonstrasjonene mot prestestyret. (Foto: Shwan Mohammed/AFP/NTB.)
Iranske medier får nå en angrefrist på 60 minutter til å rette opp desinformasjon, opplyser myndighetenes cybersenter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Iranske medier får nå en angrefrist på 60 minutter til å rette opp desinformasjon, opplyser myndighetenes cybersenter.

I en uttalelse fra senteret heter det at alle informasjonstjenester er pålagt å korrigere desinformasjon innen 60 minutter. Bakgrunn for nyhetsmeldinger må legges fram i løpet av 24 timer.

Cybersenteret er underlagt et råd som er nedsatt av Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei. Senteret håndterer alle saker som omfatter innlegg og ulike typer informasjon på nettet.

Organisasjonen Reportere uten grenser ser på senteret som et sensurorgan.

Den politiske ledelsen i Iran har gjentatte ganger beskyldt andre land og sosiale medier for å oppildne til de omfattende demonstrasjonene mot prestestyret. Observatører ser denne framstillingen som et forsøk på å dekke over den egentlige årsaken til uroen.

Annonse

Den 22 år gamle kurderen Mahsa Amini ble arrestert i midten av september for ikke å ha dekket til håret i samsvar med reglene. Hun døde i politiets forvaring. Hendelsen utløste de landsomfattende protestene som ennå fortsetter, og som har utviklet seg til en bredere protest mot myndighetene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar