– Fikk bred kritikk

Storbritannia skroter plan om privatisering av TV-kanal

Channel 4 er eid av den britiske staten, men er reklamefinansiert og mottar ingen offentlige midler. I april 2022 foreslo regjeringen å selge kringkasteren, til skarp kritikk fra hele det politiske spekteret. (Foto: Presse.)
Channel 4 er eid av den britiske staten, men er reklamefinansiert og mottar ingen offentlige midler. I april 2022 foreslo regjeringen å selge kringkasteren, til skarp kritikk fra hele det politiske spekteret. (Foto: Presse.)
Den britiske regjeringen vil likevel ikke privatisere kringkasteren Channel 4, slik den hadde planlagt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den britiske regjeringen vil likevel ikke privatisere kringkasteren Channel 4, slik den hadde planlagt.

– Etter en gjennomgang av prosjektbegrunnelse og samtaler med de relevante sektorene, har jeg kommet fram til at Channel 4 ikke burde selges, sier kulturminister Michelle Donelan.

Channel 4 er eid av den britiske staten, men er reklamefinansiert og mottar ingen offentlige midler. I april 2022 foreslo regjeringen å selge kringkasteren, til skarp kritikk fra hele det politiske spekteret.

Istedenfor skal kringkasteren få større kommersiell fleksibilitet for å sikre fremtiden. Channel 4 ble skapt på 1980-tallet for å gi et tydelig alternativ til BBC og ITV. Kanalen har hatt en unik modell der den ikke produserer noen programmer selv, og førte til en aktiv sektor med uavhengige TV-selskaper i Storbritannia.

Nå skal kravet om ingen egenproduksjon lettes på, og Channel 4 skal få større muligheter til å produsere og tjene penger på eget innhold. Samtidig skal man gjennomføre disse endringene i samråd med den uavhengige produksjonssektoren.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar