Mener språk er regjeringens prioritet

Trettebergstuen ser Språkrådets krevende situasjon: – Utfordringene på språkfeltet er store

Styreleder i Språkrådet Erik Ulfsby har uttalt at situasjonen Språkrådet befinner seg i, er såpass kritisk at det er behov for rask handling. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Styreleder i Språkrådet Erik Ulfsby har uttalt at situasjonen Språkrådet befinner seg i, er såpass kritisk at det er behov for rask handling. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Styret i Språkrådet mener de har større oppgaver enn de har penger til og har truet med å trekke seg. Kulturministeren er enig i at utfordringene er store.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Styret i Språkrådet mener de har større oppgaver enn de har penger til og har truet med å trekke seg. Kulturministeren er enig i at utfordringene er store.

– Vi helt enige i at utfordringene på språkfeltet er store, skriver kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en epost til Khrono.

Hun mener at de på tross av svært stramme rammer for statsbudsjettet 2023 fikk løftet inn språk som et av regjeringens prioriterte områder.

Videre sier kulturministeren at hun er opptatt av god dialog med virksomhetene på kulturfeltet, og sier hun opplever at hun har det med Språkrådet.

Ved inngangen til 2023 har Språkrådet en oppgaveportefølje som er så stor at også lovpålagte oppgaver må velges bort, skriver styret i et debattinnlegg i Aftenposten.

Annonse

Styreleder i Språkrådet Erik Ulfsby har uttalt at situasjonen Språkrådet befinner seg i, er såpass kritisk at det er behov for rask handling.

– Dersom statsråden ikke finner å kunne prioritere en dialog med Språkrådet i en svært krevende situasjon, må et samlet styre vurdere å be seg fritatt fra sine oppgaver, skriver styret.

Ifølge rådet har det gått over ett år siden sist styret fikk møte den politiske ledelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet.

– Dersom vi ikke lykkes med å opprette politisk dialog om det vi mener er en kritisk situasjon, blir det vanskelig å sitte i styret, heter det i innlegget.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar