Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen denne uken

Uke 16
Masterutstilling for kunstakademiet. (Foto: Bergen kunsthall.)

«Nudge it — Kick it — Prod it — Push it»

For alle som påstår de er interessert i kunst forbi name-dropping av kjente navn, så er studentutstillinger et must.

Bergen kunsthall holder nå avgangsutstilling for Masterprogrammet for Kunstakademiet ved universitetet i Bergen.

Den heter «Nudge it — Kick it — Prod it — Push it», legg i det hva du vil. Linjen kommer i hvert fall fra diktet A Dozen Cocktails—Please’ (1927) av dada-kunstneren, Elsa von Freytag-Loringhoven.

Kunstnerne som vises er: Maryam Abbasi, Erla Audunsdottir, Lise Ulvedahl Carlsen, Courtney Coombs , Benedicte Dahm, Jesse Enqvist, Anna Kristin Ferking, Roland Goksøyr, NILIA, Erik Hjorth, Mikael Jacobsson, Lars Jonsson, Tobias Kvendseth, Johan Larsen, Su Liao, Sigrid H. Magnesen, Ivi Meltaus, Dominique Nachi, Henna Kristiina Nerg, Steffen André Nilsen, Jack O’Flynn, Mina Paasche, Bas Ruis, Mette Sandfær, Sara Larsen Stiansen, Oda Tungodden, Sangría Valentino, Alina Vergnano, Joe Welch, Lexy Liangzi Xiao, Carmilly Yeung, Veronika Öberg.

Vel verdt en tur for å se hva som rører seg under overflaten på vestlandet.

Vernissage fredag 21. kl. 20:00. 

 

Corrina Thronton med Disembodied ved UIB. (Foto: plakat.)

Ut av kroppen

Når vi først snakker om studentutstillinger.

Corrina Thronton viser «Disembodied» ved UIB.

«Disembodied» er en personlig utforskning av opplevelsen av morsrollen, der problemstillinger som fødsel, postnatal mental helse og morskap visualiseres gjennom video og tegning.

Porselen brukes som en samarbeidspartner for å formidle personlige fortellinger og emosjonelle opplevelser.

Åpner torsdag 20. april kl. 14.

Kode - bergen, Rolf Stenersen.

Innblikk i en kunstsamling

Kode viser utstillingen «Kan hende er det vakkert».

Utstillingen som før har vært å se ved Munchmuseet i Oslo viser kunstsamlingen til Rolf Stenersen i all sin prakt.

Her settes en av de mest betydningsfulle kunstgavene i norsk historie under lupen: Hvem var Rolf Stenersen og hva drev ham til å gi bort to enestående kunstsamlinger til fellesskapet?

— Takket være Stenersen fikk Bergen en helt unik samling av norske og utenlandske modernister, og et nytt moderne museumsbygg midt i byen. Han har medvirket sterkt til vår internasjonale posisjon i dag, sier Kodes direktør Petter Snare.

«Kan hende er det vakkert» presenterer et bredt utvalg høydepunkter fra de to samlingene som i dag forvaltes av Kode og Munchmuseet. Her finner vi verk av blant andre Pablo Picasso, Edvard Munch, Else Hagen, Paul Klee, Per Krohg, Jakob Weidemann, Käthe Kollwitz og Vasilij Kandinskij.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar