– Ekstraordinær kompensasjon

Kulturmidler drysses tynt ut over landet

– Alle skal få delta i kultur- og fritidsaktiviteter, uavhengig av hvem de er, hvor de bor eller hvor store lommeboken er. Derfor har vi prioritert en rekke små og store tiltak som bidrar til mer aktivitet i hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
– Alle skal få delta i kultur- og fritidsaktiviteter, uavhengig av hvem de er, hvor de bor eller hvor store lommeboken er. Derfor har vi prioritert en rekke små og store tiltak som bidrar til mer aktivitet i hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Kulturmidlene revidert nasjonalbudsjett smøres tynt utover. Økningen spises allikevel opp av lønns- og prisvekst.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mange skal nyte godt av kulturmidlene i revidert nasjonalbudsjett. De er spredd tynt utover landet i ulike sektorer.

– Alle skal få delta i kultur- og fritidsaktiviteter, uavhengig av hvem de er, hvor de bor eller hvor store lommeboken er. Derfor har vi prioritert en rekke små og store tiltak som bidrar til mer aktivitet i hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

En stor del av økningen i kulturbudsjettet – 642 millioner kroner – er ekstraordinær kompensasjon for lønns- og prisvekst. Alle som får fast støtte fra departementet, blir kompensert fullt ut for forventet lønns- og prisvekst i 2023.

Regjeringen foreslår blant annet:

– 23 millioner kroner ekstra til frivillighetssentralene

Annonse

– 71 millioner kroner ekstra til momskompensasjon ved bygging av idrettsanlegg

– 20 millioner til nødsikring av Nationaltheatret i Oslo

– 22 millioner kroner ekstra til Norsk Skogsfinsk Museers nybygg på Svullrya

– 15 millioner kroner til fritidsklubber

– 12 millioner kroner mer i driftstilskudd til nye museumsbygg

– 5,5 millioner kroner til prosjektet leselyst

– 3 millioner kroner til Nynorsk kultursentrum

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar