– Må nesten forholde seg til det

Fylkesadvokat: – Ulovlig å nekte partier adgang til skolevalg

I mars vedtok et flertall av Viken-politikerne at partier som stiller liste ved fylkestingsvalget, får anledning til å delta på valgtorg. Unntaket er partier som fremmer hatefulle ytringer, konspirasjonsfortellinger og ekstremt tankegods. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
I mars vedtok et flertall av Viken-politikerne at partier som stiller liste ved fylkestingsvalget, får anledning til å delta på valgtorg. Unntaket er partier som fremmer hatefulle ytringer, konspirasjonsfortellinger og ekstremt tankegods. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Viken-politikere vil utestenge partier som fremmer hatefulle ytringer fra skolevalg, men fylkesadvokaten mener det er ulovlig å nekte partier adgang.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Viken-politikere vil utestenge partier som fremmer hatefulle ytringer fra skolevalg, men fylkesadvokaten mener det er ulovlig å nekte partier adgang.

I mars vedtok et flertall av Viken-politikerne at partier som stiller liste ved fylkestingsvalget, får anledning til å delta på valgtorg. Unntaket er partier som fremmer hatefulle ytringer, konspirasjonsfortellinger og ekstremt tankegods.

Fylkesadvokat Geir Atle Mjeldheim i Viken mener vedtaket bryter med Grunnlovens forbud mot forhåndssensur.

– Vi må nesten forholde oss til det, sier fylkespolitiker Mons Ivar Mjelde (Ap) i Viken i en pressemelding til NTB.

– Vi prøvde oss, men vi ser at dette har vi ikke hjemmel til å gjøre. Da må vi ta saken opp på nytt. Heldigvis får vi til det i juni, slik at vi rekker å endre reglene til skolevalget, legger han til.

Annonse

Kommunal Rapport meldte om saken først.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar