– Langt inn i privatsfæren

SV støtter ikke røykeforbud på lekeplasser

– Det er krevende å se hvordan forbudene skal kunne håndheves skikkelig, og de beveger seg svært langt inn i privatsfæren, sier Marian Hussein (SV). (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
– Det er krevende å se hvordan forbudene skal kunne håndheves skikkelig, og de beveger seg svært langt inn i privatsfæren, sier Marian Hussein (SV). (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Regjeringen vil innføre røykeforbud i private biler hvor barn er passasjerer, og på lekeplasser, idrettsområder og holdeplasser. De får ikke SVs støtte.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Regjeringen vil innføre røykeforbud i private biler hvor barn er passasjerer, og på lekeplasser, idrettsområder og holdeplasser. De får ikke SVs støtte.

Regjeringen la fram en rekke forslag til røykeforbud i forbindelse med folkehelsemeldingen i mars. SV går vi imot mange av forslagene, opplyser helsepolitisk talsperson Marian Hussein til Altinget.

– Det er krevende å se hvordan forbudene skal kunne håndheves skikkelig, og de beveger seg svært langt inn i privatsfæren, sier hun.

Partiet går også imot forslaget om røykeforbud på fellesarealer i leilighetskomplekser.

Hussein understreker at SV er for å holde tobakksforbruket så lavt som mulig. De vil prioritere informasjonsarbeid og andre tiltak for å redusere skadelig tobakksbruk, opplyser Hussein.

Annonse

Selv om SV ikke støtter innstrammingene i røykeloven, får regjeringspartiene flertall i Stortinget. Høyre støtter de fleste av forslagene.

– Mange av de forslagene de kommer med nå, stammer jo egentlig fra vår regjering, sier Høyres folkehelsepolitiske talsperson Erlend Svardal Bøe.

Høyre støtter imidlertid ikke forslaget om forbud mot nettsalg av tobakksvarer og e-sigaretter.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar