– En frikjennelse

Putin-kritiker bøtelagt for kritikk av Ukraina-krigen

– Under disse omstendighetene er det i mine øyne nærmest en frikjennelse, sier Rojzman, som også er en venn av den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj. (Foto: AP Photo/Vladimir Podoksyonov.)
– Under disse omstendighetene er det i mine øyne nærmest en frikjennelse, sier Rojzman, som også er en venn av den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj. (Foto: AP Photo/Vladimir Podoksyonov.)
Den framtredende regimekritikeren Jevgenij Rojzman fikk kun en bot for sin kritikk av Russlands krigføring i Ukraina, en uvanlig mild straff.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den framtredende regimekritikeren Jevgenij Rojzman fikk kun en bot for sin kritikk av Russlands krigføring i Ukraina, en uvanlig mild straff.

Domstolen i Jekaterinburg bøtela byens eks-ordfører med kun 260.000 rubler – drøyt 35.000 kroner – for å «diskreditere det russiske militæret». Strafferammen for lovbruddet er inntil fem års fengsel.

En rekke russiske opposisjonspolitikere har de seneste årene endt opp med å sone lange fengselsstraffer for relativt små brudd på landets lover.

– Under disse omstendighetene er det i mine øyne nærmest en frikjennelse, sier Rojzman, som også er en venn av den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar