Slutt å posere med matpakke, Raymond Johansen. Det er usympatisk

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (AP), legger ofte ut bilde av matpakkene sine i sosiale medier. Det bør han slutte med, mener Ismail A. Hussein, som er rådgiver for Oslo Venstre, men skriver dette som privatperson. (Foto: Skjermbilde, Facebook.)
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (AP), legger ofte ut bilde av matpakkene sine i sosiale medier. Det bør han slutte med, mener Ismail A. Hussein, som er rådgiver for Oslo Venstre, men skriver dette som privatperson. (Foto: Skjermbilde, Facebook.)
Du er absolutt ingen vanlig mann som må smøre matpakker fordi livssituasjonen gjør det tvingende nødvendig, skriver Ismail A. Hussein.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Raymond Johansen (AP) provoserer med sine bilder av matpakker. Dette innlegget ble publisert på skribentens Facebook-profil.

Raymond Johansen, vennligst slutt med dine matpakke-poseringer.

Vi er midt i en dyr tid. Matprisene har økt. Boligprisene har skutt i været. Som hovedstad er alt så mye større i Oslo, også fattigdomskrisen.

Folk sliter med å få endene til å møtes. Tusener står ufrivillig utenfor arbeidslivet – de må smøre matpakker. Nylig bosatte ukrainske flyktninger prøver iherdig å finne sin plass i samfunnet – de må smøre matpakker. Oslos studenter må spare hver mulige krone for å overleve – de må smøre matpakker til eksamensdagen. Oslos enslige foreldre må søke om sosialhjelp selv om de er i full jobb – de må også smøre matpakker fordi alternativet er ingenting. Mange rusavhengige må spare på matpakker fra frivillige organisasjoner fordi de har mistet kontrollen over sin hverdagsøkonomi.

Det er ikke noe folkelig ved å smøre matpakker. Mange gjør dette nettopp fordi de må holde orden på en stram familieøkonomi, og må dermed spare enhver krone som kan spares, slik at ungene kan få en ferietur en gang i året. Det folkelige er å ville spise på restaurant, dra på ferie og koser seg hvis virkeligheten gjør det mulig.

Annonse

Raymond, du er ingen av disse gruppene. Du er en svært privilegert mann som har hatt makt, innflytelse og masse penger i en mannsalder. Som byrådsleder har du en statsrådslønn, og tjener 1,5 millioner kroner i året. Du er så privilegert at du kan true deg frem til en fast sentralstyreplass i Arbeiderpartiet. Og du fikk jammen viljen din. Til jobben blir du også kjørt av privattaxi. Du bor i et stort hus, har hytte og drar på ferie flere ganger i året.

Du er absolutt ingen vanlig mann som må smøre matpakker fordi livssituasjonen gjør det tvingende nødvendig.

Les også: Mediebransjen bør være forsiktig med hva de ønsker seg

Uetisk og usympatisk

Please, slutt med dine matpakkeposeringer.

Du kan spise hvor som helst, og har ingen behov for å late som om du er en matpakkespisende byrådsleder. Det finnes så mange andre måter du kan vise din folkelighet. Gjerne gi mer støtte til de frivillige som deler ut matpakker til dem som opplever nedsiden av samfunnet vårt. Og dem møter jeg hver eneste dag i og utenfor min egen familiekrets, nabolag og bydel. De trenger all den hjelpen de kan få, spesielt i den dyrtiden mange nå kjenner på kroppen.

Og jeg gjentar det: Please, Onkel Raymond (som kidsa på Grorud pleier å si), slutt med dette tullet. Fordi det virker uetisk. Usympatisk. Uriktig, uekte og svært nedlatende overfor alle som blir rammet av den krevende dyrtiden mange opplever i Oslo.

Les også: Motreaksjonen mot digitaliseringen av skolen kommer ikke ett sekund for tidlig

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar