Startet på 600.000

Over 6 millioner for Kurt Cobains knuste gitar

Cobain spiller på Kalvøyafestivalen i Bærum i 1992. (Foto: Agnete Brun/NTB.)
Cobain spiller på Kalvøyafestivalen i Bærum i 1992. (Foto: Agnete Brun/NTB.)
En gitar som Kurt Cobain knuste under en konsert, ble lørdag solgt på auksjon for nesten 600.000 dollar.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En gitar som Kurt Cobain knuste under en konsert, ble lørdag solgt på auksjon for nesten 600.000 dollar.

Den ødelagte svarte Fender Stratocasteren er satt sammen igjen, men den kan ikke lenger spilles med.

Alle tre medlemmer av Cobains Nirvana skrev sine autografer på gitaren mens grunge-bandet fra Seattle var i ferd med å bli stadig mer berømt.

Auksjonshuset sa de hadde ventet at gitaren kunne selges for 60.000 dollar på auksjonen på Hard Rock Cafe i New York, men sluttsummen ble til slutt 595.000, som tilsvarer rundt 6,5 millioner kroner.

– Kurt Cobain var som en maskin når han spilte. Mannen var sint, og det kunne du føle på scenen. Og du kunne føle det fra måten han behandlet instrumentene sine på, sier Kody Frederick ved auksjonshuset Julien’s Auctions og viser fram hvor gitaren er limt sammen igjen.

Annonse

Kurt Cobain led av depresjoner, var rusavhengig og hadde et vanskelig forhold til kona Courtney Love. Han begikk selvmord i 1994.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar