– En mørk dag

Flertall på Stortinget feller forslag om lokal rusreform i byene

– Det er oppsiktsvekkende at regjeringen med Sp i spissen vil overkjøre det lokale selvstyret til byene våre i denne saken, sier justispolitisk talsperson Ingvild Thorsvik i Venstre. (Foto: Geir Olsen/NTB.)
– Det er oppsiktsvekkende at regjeringen med Sp i spissen vil overkjøre det lokale selvstyret til byene våre i denne saken, sier justispolitisk talsperson Ingvild Thorsvik i Venstre. (Foto: Geir Olsen/NTB.)
Stortinget sier nei til Venstres forslag om å åpne for at kommuner kan innføre forsøk med lokale rusreformer hvis de ønsker det.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stortinget sier nei til Venstres forslag om å åpne for at kommuner kan innføre forsøk med lokale rusreformer hvis de ønsker det.

– Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Pasientfokus sikrer flertallet for å stemme ned forslaget vårt. Voteringen over forslaget blir på onsdag i neste uke, skriver partiet i en epost til NTB.

Partiet omtaler dette som en mørk dag for et land som ligger i europatoppen i overdosedødsfall per innbygger.

– I fjor døde 324 mennesker av overdoser i Norge. Tiden er overmoden for en rusreform fordi straff for rusbruk er skadelig. Siden nåværende regjering stemte ned forslaget til rusreform som Venstre i regjering la fram, må vi la storbyene få lov til å gjennomføre forsøksordninger med lokal rusreform selv. Det er oppsiktsvekkende at regjeringen med Sp i spissen vil overkjøre det lokale selvstyret til byene våre i denne saken, sier justispolitisk talsperson Ingvild Thorsvik i Venstre.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar