Erna Solberg:

– Avlysningen av pridefestivalen for barn er ekstremt trist

– Når det kommer trusler mot et barnearrangement, skjønner jeg at de må avlyse, men det er trist, bare trist, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG. (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
– Når det kommer trusler mot et barnearrangement, skjønner jeg at de må avlyse, men det er trist, bare trist, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG. (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Høyre-leder Erna Solberg er bekymret over økt legitimering i sosiale medier av hets mot homofile. Hun kaller barnepride-avlysningen i Bergen for trist.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Høyre-leder Erna Solberg er bekymret over økt legitimering i sosiale medier av hets mot homofile. Hun kaller barnepride-avlysningen i Bergen for trist.

– Når det kommer trusler mot et barnearrangement, skjønner jeg at de må avlyse, men det er trist, bare trist, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Redd Barna opplyste torsdag at de avlyser et Pride-arrangement for barn etter flere trusler om trakassering og vold.

– Det er ekstremt trist. Jeg er bekymret over den økte legitimeringen vi ser i sosiale medier av hets mot homofile og andre grupper, sier Solberg.

Hun sier hun ikke kan gjøre annet enn å ta det til etterretning.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar