Politiet i Bergen:

– Ingenting i våre risikoanalyser tilsa at pridearrangement måtte avlyses

– Politiet har i forkant av arrangementet hatt god dialog med arrangør. Det var ingenting i våre risikoanalyser som tilsa at arrangementet ikke kunne avholdes, skriver politiet i Vest i en pressemelding. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
– Politiet har i forkant av arrangementet hatt god dialog med arrangør. Det var ingenting i våre risikoanalyser som tilsa at arrangementet ikke kunne avholdes, skriver politiet i Vest i en pressemelding. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Politiet i Bergen sier de har forståelse for at Redd barna valgte å avlyse et pridearrangement for barn, men at det er beklagelig.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Politiet i Bergen sier de har forståelse for at Redd Barna valgte å avlyse et pridearrangement for barn, men at det er beklagelig.

– Politiet har i forkant av arrangementet hatt god dialog med arrangør. Det var ingenting i våre risikoanalyser som tilsa at arrangementet ikke kunne avholdes, skriver politiet i Vest i en pressemelding.

De fortsetter:

– Politiet var forberedt på å sikre arrangementet og hadde planlagt nødvendige tiltak. Redd barna har opplyst til oss at beslutningen om å avlyse ble gjort på selvstendig grunnlag, uavhengig av politiets vurderinger. Vi henviser til Redd barna for ytterligere kommentar til dette.

Avlyst

Redd barna har besluttet å avlyse barnefestivalen i Nygårdsparken i Bergen under Pride, som skulle vært arrangert søndag 4. juni. Arrangementet avlyses på bakgrunn av at Redd barna har mottatt flere trusler om trakassering og vold, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Annonse

– Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning, sier generalsekretær Birgitte Lange.

Hun fortsetter:

– Det aller viktigste for oss er at alle barn som deltar på arrangementer i regi av Redd barna skal være trygge og føle seg inkludert, uten å risikere å møte trusler, vold eller trakassering.

Organisasjonen skriver at det dreier seg om trusler og «hatefulle meldinger» de har mottatt.

– Det forteller oss hvor viktig det er å fortsette å kjempe for rettighetene til barn som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Ingen barn skal måtte oppleve trakassering, mobbing eller diskriminering på bakgrunn av hvem de er eller hvem de blir forelsket i.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar