– Ikke meningen å såre

Sanna Sarromaa innrømmer at hun gikk for langt med Utøya-kommentar

I podkasten «Wolfgang Wee Uncut» kommenterte Sarromaa, som ikke er ukjent med å komme med kontroversielle uttalelser, med kraftig kritikk mot regjeringens skolepolitikk og kunnskapsminister Tonje Brenna (avbildet). (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
I podkasten «Wolfgang Wee Uncut» kommenterte Sarromaa, som ikke er ukjent med å komme med kontroversielle uttalelser, med kraftig kritikk mot regjeringens skolepolitikk og kunnskapsminister Tonje Brenna (avbildet). (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Forfatter og samfunnsdebattant Sanna Sarromaa gikk hardt ut mot kunnskapsminister Tonje Brenna i en podkast. Hun legger seg nå flat og beklager.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Forfatter og samfunnsdebattant Sanna Sarromaa gikk hardt ut mot kunnskapsminister Tonje Brenna i en podkast. Hun legger seg nå flat og beklager.

I podkasten «Wolfgang Wee Uncut» kommenterte Sarromaa, som ikke er ukjent med å komme med kontroversielle uttalelser, med kraftig kritikk mot regjeringens skolepolitikk.

«Du er kunnskapsminister. Ok, du har klart å fullføre videregående skole, og utover det er den eneste kvalifikasjonen at du har overlevd Utøya», var en av uttalelsene som fikk det til å gløde i sosiale medier, skriver Dagbladet.

Flere personer, deriblant politikere, reagerte kraftig på Sarromaas kommentar både på Twitter og Facebook.

Nå legger Sanna Sarromaa seg flat og ber om unnskyldning.

Annonse

– Jeg legger meg helt flat og det var absolutt ikke meningen å såre noen eller gjøre vondt verre hos noen som har opplevd Utøya, sier hun til VG.

– Jeg beklager og er virkelig lei meg, sier hun. I en kommentar til et Facebook-innlegg fra MDG-politikeren Eivind Trædal skriver hun at det «ble en spissformulering som gikk for langt».

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar