Thon Hotels snur – tillater heising av prideflagg

I juni feires pride over hele verden. Hotellkjeden Thon ville ikke være med på festen, da de først ønsket å være «nøytrale». Nå har de snudd.
I juni feires pride over hele verden. Hotellkjeden Thon ville ikke være med på festen, da de først ønsket å være «nøytrale». Nå har de snudd.
Thon Hotels meldte tirsdag at de ikke vil heise regnbueflagget på hotellenes flaggstenger i år. Nå snur hotellkjeden.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mange reagerte kraftig på Thon-kjedens flaggnekt for pride. Nå lytter de til protestene.

Mange har oppfattet vår avgjørelse om ikke å ha prideflagget på våre hoteller som at vi ikke støtter pridemarkeringen. Det gjør vi absolutt, skriver hotellkjeden i en pressemeldingonsdag.

– Når engasjerte medarbeidere og venner oppfatter at vi tar avstand fra verdiene vi står for, har vi undervurdert kraften og signaleffekten av å ikke heise prideflagget mens vi feirer mangfoldet, skriver de i meldingen.

– Derfor endrer vi beslutningen og heiser flagget, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen.

Storm i sosiale medier

Den samme Thorvaldsen uttalte tirsdag at hotellkjeden ønsker å være nøytral og favne alle, og at de derfor ikke ville heise prideflagget på hotellenes flaggstenger.

Annonse

I sosiale medier har det det siste døgnet vært mange reaksjoner det siste døgnet på flaggnekten.

Blant annet har kjendisstylist Jan Thomas gått ut på Instagram og skrevet at avgjørelsen sårer ham «langt inn i sjela». Programleder Niklas Baarli skrev på Twitter at han aldri ville besøke Thon Hotels igjen.

– Vil vise støtte

Onsdag sier Thon Hotels at hotellkjeden håper og gleder seg til folk tar til gatene og markerer pride også i år, slik mange av deres ansatte skal gjøre.

– Vi vil også vise vår støtte i sosiale medier og på hotellene våre, sier Thorvaldsen.

Thon Hotel Oslo Airport har allerede heist flagget igjen etter forbudet, viser pressemeldingen fra Thon-gruppen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar