Unntak for hinduer og buddhister

Australia vil forby nazisymboler

Nazi-merch til salgs i en bod under en festival i Queensland. Nå kan dette bli forbudt i Australia. (Foto: Chris Donaghy/AAP Image via AP.)
Nazi-merch til salgs i en bod under en festival i Queensland. Nå kan dette bli forbudt i Australia. (Foto: Chris Donaghy/AAP Image via AP.)
Den australske regjeringen planlegger et forbud mot fremvisning av og handel med nazisymboler, sier justisminister Mark Dreyfus.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den australske regjeringen planlegger et forbud mot fremvisning av og handel med nazisymboler, sier justisminister Mark Dreyfus.

Dreyfus sier han vil legge fram et lovforslag neste uke som forbyr offentlig fremvisning av nazistiske hakekors og SS-symboler. Kjøp og salg av gjenstander med disse symbolene blir også forbudt, sier ministeren til kringkasteren ABC.

– Vårt budskap er at det ikke er rom for å spre hat, vold og antisemittisme i Australia. Vi må sende et budskap om at det ikke er rom for slik atferd. De som ønsker å glorifisere uhyrlighetene i holocaust, hører ikke hjemme her, sier Dreyfus.

Det skal gjøres unntak for bruk av hakekorssymbolet som brukes av hinduer og buddhister. Forbudet mot fremvisning for også unntak for bruk i akademia, kunst, litteratur, journalistikk og undervisning og i vitenskapelig sammenheng.

Forslaget til Dreyfus omfatter ikke nazihilsen, men han sier det er opp til delstatene om de vil forby dette.

Annonse

Victoria, der Melbourne er hovedstad, har allerede innført forbud mot både nazisymboler og nazihilsen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar