Kunne vært avverget

Justisminister Mehl: – En alvorlig rapport

Torsdag kom rapporten om Oslo-skytingen i fjor sommer. Rapporten slår fast at angrepet som krevde to menneskeliv, kunne ha vært avverget. – En alvorlig rapport, sier Mehl. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Torsdag kom rapporten om Oslo-skytingen i fjor sommer. Rapporten slår fast at angrepet som krevde to menneskeliv, kunne ha vært avverget. – En alvorlig rapport, sier Mehl. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier 25. juni-rapporten peker på flere svakheter og sier at rapporten skal følges opp.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier 25. juni-rapporten peker på flere svakheter og sier at rapporten skal følges opp.

Torsdag kom rapporten om Oslo-skytingen i fjor sommer. Rapporten slår fast at angrepet som krevde to menneskeliv, kunne ha vært avverget.

– Dette er en alvorlig rapport. Angrepet tok menneskeliv, og har rammet det skeive miljøet spesielt. Det fremstår som et terrorangrep, sier Mehl.

Hun sier rapporten er viktig og peker på flere svakheter.

– Alle skal være trygge på at denne rapporten skal og vil følges opp, sier justisministeren.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar